Pirkdami langus lietuviai perima vakarietiškus įpročius

Lietuvos langų rinkoje vis stipriau atsispindės Vakarų Europoje vyraujančios tendencijos – gyventojai didesnį dėmesį kreips ne į produkcijos kainą, o į kokybę, ekologiją ir ilgaamžiškumą, prognozuoja medinių langų gamintojai.

UAB „Doleta” darbuotojai pastebi, kad pastaruoju metu žmonių sąmoningumo lygis sparčiai kyla – rinkdamiesi langus, kainos lietuviai nebelaiko svarbiausiu kriterijumi, o skaičiuoja investicijos dydį kartu su ilgalaikės eksploatacijos išlaidomis.

Ir užsienyje, ir jau Lietuvoje vis didesnis dėmesys kreipiamas ir į ekologiją, todėl stipriai populiarėja medžio ir aliuminio deriniai, po truputį išstumdami pigesnes ir mažiau kokybiškas medžiagas.

Nors medžio aliuminio langai yra kiek brangesni nei mediniai, tačiau, paskaičiavus 5-6 metų eksplotacijos išlaidas, vartotojui jie atsiperka greičiau.

Itin populiarūs medžio aliuminio langai yra D. Britanijoje ir Vokietijoje, kur taupoma energija ir mažinama aplinkos tarša. Čia statomų ir visuomeninės paskirties pastatų, ir privačių objektų savininkams, kuriuose montuojami ekologiški ir šilti langai, yra taikomos mokesčių lengvatos. Ypatingas dėmesys skiriamas naudojamų dažų kokybei. Jie privalo būti tik vandens pagrindu, nors naudojant skiediklinius impregnantus galima pasiekti šiek tiek geresnę paviršiaus kokybę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

1 atsiliepimas į "Pirkdami langus lietuviai perima vakarietiškus įpročius"

  1. trigrasis

    Itin populiarūs medžio aliuminio langai yra D. Britanijoje. tik kad londone tokiu nemaciau

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.