„Atlantas” svečiuose pranoko „Šiaulius”

Lietuvos čempionato 22-ojo turo rungtynėse susikovė dvi komandos, kurios paskutinėse rungtynėse iškovojo įspūdingas pergales – „Ekraną” sutriuškinęs „Atlantas” ir „Vėtrą” įveikę „Šiauliai”. Šį kartą stipresni buvo „Atlanto” futbolininkai, kurie nugalėjo rezultatu 2-0.

Šiaulių miesto savivaldybės stadionas, 1100 žiūrovų

Teisėjas – Viktoras Chileckis

„Šiauliai” 0 – 2 „Atlantas”

9′ [0 – 1] Andrius Petreikis

50′ [0 – 2] Andrius Petreikis

18′ Mantas Kuklys („Šiauliai”) neįmušė 11m. baudinio

„Šiauliai”: G. Arlauskis; Pšelenskis (54‘ Lapeikis), Lunskis, Juodeikis, A.Garuckas; Kuklys, Lukoševičius, Butavičius, Timinskas (45‘ Strockis), Šilėnas; Tsiganenko (45‘ Raskov).

„Atlantas”: Lekevičius; Užkuraitis, Begič, Nesterenko, Butkus; Petreikis (87′ Karmonas), Silič, Delič, Navikas (71′ Surblys); Gudelj (84′ Žvingilas), Jonathan.

Rungtynes šiek tiek aktyviau pradėjo svečiai – Klaipėdos „Atlanto” futbolininkai. Praėjus vos devynioms minutėms tai davė vaisių – klaipėdiečiai išsiveržė į priekį. Uostamiesčio futbolininkas Donatas Navikas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, ir čia komandos kapitonas Andrius Petreikis gražiu smūgiu galva išvedė svečius į priekį.

Po poros minučių vėl tas pats dvejetas surengė dar vieną pavojingą ataką. Šįkart A. Petreikis perdavė kamuolį, tačiau D. Naviko smūgis galva buvo netikslus – kamuolys skriejo virš vartų.

18-ąją rungtynių minutę „Šiaulių” žaidėjas Vaidas Šilėnas perdavė kamuolį į kraštą komandos draugui Aurimui Garuckui, šis bandė perduoti kamuolį į baudos aikštelę, tačiau tai padaryti sutrukdė varžovo Evaldo Užkuraičio ranka. Kadangi tai buvo baudos aikštelėje, teisėjas nedvejodamas skyrė vienuolikos metrų baudinį. Baudinį stojo realizuoti Mantas Kuklys, kuris nepataikė į vartus. Šį sezoną tai jau buvo ketvirtasis „Šiaulių” vienuolikos metrų baudinys, iš kurių nė vienas nepasiekė tikslo.

Kėlinio viduryje abi komandos surengė pavojingas kontratakas. Jonathanas bandė pabėgti vienas prieš vartininką, bet jam šiek tiek trukdė varžovas – Gintaras Juodeikis. Visgi Jonathanui pavyko smūgiuoti į vartus, tačiau situaciją išgelbėjo „Šiaulių” komandos vartininkas Giedrius Arlauskis.

Į kitus vartus kontrataką sukūrė šiaulietis Mindaugas Lukoševičius. Jis „išmaudė” kelis savo varžovus, perdavė kamuolį Gediminui Timinskui, tačiau šio iš labai toli smūgiuotą kamuolį pagavo „Atlanto” vartininkas Arnas Lekevičius.

Pirmojo kėlinio laikui bėgant į pabaigą, šiauliečiai sukūrė labai gražią ataką. V. Šilėnas maždaug ties dvidešimt penkiais metrais kulnu perdavė kamuolį A. Garuckui. Šis atliko dar vieną perdavimą ir paspyrė kamuolį kažkur ties aštuoniolikos metrų riba buvusiam G. Timinskui. Jis smūgiavo į vartus, tačiau ir vėl nepramušamas buvo A. Lekevičius.

Prabėgus penkioms atrojo kėlinio minutėms, D. Navikas spyrė kamuolį į vartus, pastarasis atšoko A. Petreikiui ir po šio epizodo ties šio žaidėjo pavarde atsirado „dublis” – futbolininkas „sušaudė” jau gulintį G. Arlauskį.

Po kelių minučių klaipėdietis Hrvatinas Gudeljus išbėgo vienas prieš vartus, tačiau nuginkluoti G. Arlauskio šįkart nepasisekė – futbolininkas nepataikė iš aštraus kampo.

Kėlinio viduryje du pavojingi epizodai buvo sukurti prie Klaipėdos komandos vartų, kai kamuolį po kampinių kėlė M. Kuklys. Po pirmojo atakoje sudalyvavo du žaidėjai, pasirodė iškart po rungtynių pertraukos. Donatas Strockis iš tolėliau galva smūgiavo vartų link ir čia Viktoras Raskovas iš geros padėties galva smūgiavo netiksliai. Po kito M. Kuklio pakelto kampinio, labai pavojingai galva smūgiavo V. Šilėnas, bet jo smūgį atrėmė A. Lekevičius.

Kėlinio pabaigoje „Šiauliai” turėjo dar vieną progą. A. Garuckas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, A. Lekevičius šiek tiek išbėgo iš vartų, tačiau jo klaida nepasinaudojo V. Raskovas. Jam šiek tiek pritrūko, kad pasiektų kamuolį. Taigi rungtynių rezultatas nepasikeitė ir pergale 2-0 galėjo džiūgauti Klaipėdos „Atlanto” futbolininkai.

Nugalėję klaipėdiečiai prie šiauliečių priartėjo iki minimalaus atstumo – A lygoje septintąją ir aštuntąją vietas užimančias komandas skiria vienas taškas. Beje, „Atlantas” turi dvi rungtynes atsargoje.

Po rungtynių nugalėtojų komandos treneris Vacys Lekevičius sakė, kad jo auklėtiniai laimėjo pelnytai: „Apie sėkmę negalima kalbėti, nes norėjome įrodyti, kad pergalė prieš „Ekraną” 5:0 nebuvo atsitiktinumas. „Šiauliai” taip pat turėjo ką įrodinėti. Ketvirtadienį jie pasiekė puikią pergalę prieš „Vėtrą” ir taip pat norėjo įrodyti, kad tai nebuvo staigmena.”

„Mums šiose rungtynėse negalėjo padėti du pagrindiniai mūsų gynėjai. Kaip matėme, ir tą vienuolikos metrų baudinį užsidirbo mūsų krašto saugas, kuris pagrindinėje sudėtyje žaidžia labai retai. Tačiau manau, kad teisėjas baudinį porą kartų galėjo skirti ir į šiauliečių vartus. Šiaip manau, kad žaidėme gerai ir laimėjome pelnytai. Užtikrintai žaidė mūsų vartininkas. Manau, kad mūsų komanda atsigauna”, – kalbėjo V.Lekevičius.

Pralaimėjusiųjų treneris Rytis Tavoras teigė, kad rungtynėse jautėsi šviežumo trūkumas: „Galbūt trūko šviežumo. Praeitose rungtynėse atidavėme visas jėgas. Manau, kad nuo mūsų nusisuko ir fortūna. Dabar per treniruotes turėsim ieškoti žaidėjų, kurie gali realizuoti vienuolikos metrų baudinius.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.