„Kaunui” vėl nepavyko nugalėti „Žalgirio”

Lietuvos „A lygos” 22-ojo turo mače Kaune susitiko du čempionato lyderiai – nugalėtojų titulą ginantis „Kaunas” priemė Vilniaus „Žalgirį”, kuris nuo pirmaujančių varžovų atsilikinėjo vos dviem taškais. Rungtynėms pasibaigus lygiosiomis 1-1 taškų skirtumas tarp komandų nepasikeitė.

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

„Kaunas” 1 – 1 „Žalgiris”

10′ [1 – 0] Rafael Ledesma

20′ [1 – 1] Iulian Bursuc

„Kaunas”: Kello; Kunevičius, Bagužis (46′ Zubavičius), Fridrikas, Činikas; Screpis, Mrowiec (46′ Valkanov), Ledesma, Kvaratskhelia, Pehlič; Grigalevičius (74′ Rimkevičius).

Šiemet Vilniaus „Žalgiris” buvo sunkiausiai „Kaunui” įveikiama komanda. Žaisdami su Armino Narbekovo auklėtiniais, kauniečiai „A lygos” pirmenybėse prarado septynis taškus – vienas pralaimėjimas ir dvejos lygiosios. Pasidžiaugti pergale prieš žalgiriečius „Kaunas” galėjo tik per Baltijos lygos varžybas.

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione susirinkusiems šeimininkų sirgaliams įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Jau 10-ąją minutę „Kauno” legionierius iš Brazilijos Rafaelis Ledesma puikiu smūgiu nuginklavo svečių vartininką. „A lygoje” tai buvo septintasis R.Ledesmos įvartis, iš „Kauno” futbolininkų daugiau už jį yra įmušęs tik Ričardas Beniušis, kuris dabar jau vilki Edinburgo „Hearts”marškinėlius.

Tačiau dar neįpusėjus pirmajam kėliniui švieslentėje įsižiebė skaičiai – pasižymėjo legionierius iš Moldovos Iulianas Bursucas, kuris gavo tikslų „Žalgirio” kapitono Igorio Morino perdavimą ir iš kelių metrų „sušaudė” vartininką Marianą Kello.

Per pertrauką „Kaunas” atliko net du keitimus gynybinėje grandyje. Vietoje lenko Adriano Mrowieco aikštėje pasirodė bulgaras Yanko Valkanovas, o Mindaugą Bagužį pakeitė Vygantas Zubavičius.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo aikštės šeimininkai, bet visos jų pastangos vaisių neatnešė. Nors pavojingų momentų buvo sukurta prie abiejų komandų vartų, įvarčiais nei „Kauno” gerbėjai, nei iš sostinės atvykęs gausus būrys „Žalgirio” fanų nudžiuginti nebuvo.

Susitikimui pasibaigus lygiosiomis 1-1 „Žalgiris” nutraukė trijų iš eilės „Kauno” pergalių seriją ir komandas turnyrinės lentelės viršuje toliau skiriadu taškai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.