„Maxima” vilniečius ir toliau aptarnaus visą parą

Vilniečiai bei sostinės svečiai ir toliau galės visą parą apsipirkti prekybos centre „Maxima”. Didžiausio Baltijos šalių mažmeninės prekybos tinklo operatorės „Maxima LT” vadovai patikino, kad visos problemos dėl kartais šiek tiek normas viršijančio triukšmo bus išspręstos.

„Mindaugo gatvėje esančiame prekybos centre „Maxima” apsilanko daugiau kaip 20 tūkst. pirkėjų per mėnesį. Turime dėti visas pastangas, kad jie ir toliau galėtų patogiai apsipirkti”, – penktadienį po Vilniaus miesto savivaldybėje vykusio pasitarimo sakė „Maxima LT” generalinis direktorius Gintaras Marcinkevičius.

Pasak bendrovės atstovų, nors triukšmas yra viršijamas nežymiai ir tik tam tikru paros metu, jau imtasi priemonių mažinant skleidžiamą garsą. Kaip Eltai sakė visą parą dirbantį prekybos centrą Mindaugo gatvėje administruojanti Rolanda Kemeklienė, privati įmonė yra įpareigota parengti detalųjį planą, pagal kurį bus uždengta stovėjimo aikštelė bei įrengta triukšmą sugerianti sienelė.

„Rugpjūčio viduryje Vilniaus miesto savivaldybė žada duoti detalaus plano sprendinius, pagal kuriuos bus galima priimti techninius sprendimus. Iki kitų metų pavasario turėtų būti paruošti visi brėžiniai ir balandį jau pradėtos statybos”, – sakė R. Kemeklienė. Jos teigimu, tuo pat metu bus uždengti ir šaldytuvų kompresoriai, dėl to taip pat sumažės garsas. Be to, viena privati įmonė įpareigota parengti projektą, pagal kurį sumažėtų triukšmas kulinarijos cecho išmetimo angoje.

Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas pripažino, kad visą parą dirbančios parduotuvės sostinėje iš esmės yra reikalingos. Anot jo, savivaldybėje buvo siekiama su gyventojais bei „Maxima” parduotuvės administracija aptarti iškylančias problemas. „Buvo siekiama išsiaiškinti priežastis ir su gyventojais bei „Maxima” parduotuvės administracija aptarti gyventojų problemas. „Maxima” administracija buvo įpareigota imtis tam tikrų priemonių”, – žurnalistams sakė G. Tamošiūnas.

„Maxima LT” atstovai nepagrįstais vadina ir gyventojų nuogąstavimus, neva vilniečiai naktimis į prekybos centrą atvyksta tik nusipirkti alkoholio – tiek prieš „Maxima” atidarymą atlikta apklausa, tiek dabartinė statistika liudija, kad prekybos centre naktimis vilniečiai labai dažnai perka maisto produktų, vaisvandenių, indų bei kitų prekių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.