Brangsta kelionės tarpmiestiniais autobusais

Kainų komisija patenkino vežėjų asociacijos prašymą ir 31 šalies autobusų bendrovei leido didinti tarpmiestinių maršrutų tarifus – už kilometrą paprasto tipo autobusais 3 centais, minkštaisiais autobusais – 4 centais, praneša LTV naujienų tarnyba.
Autobusų bendrovės dabar skaičiuoja tikslias kiekvieno maršruto kainas, tačiau jau aišku, kad, pavyzdžiui, kelionė iš Vilniaus į Kauną kainuos litu brangiau.

Vežėjų teigimu, jie nebespėja vytis augančių vežimo sąnaudų – brangsta kuras, atsarginės detalės, o svarbiausia, norint prie autobuso vairo išlaikyti profesionalus reikia didinti atlyginimus.

„Trūkumą jaučiam didelį, vairuotojų nėra. Ir reikalingas pakėlimas atlyginimų vairuotojams. Tai sudarė nuo naujų metų, per pusę metų pakėlėm vairuotojam atlyginimus 30 proc. Dėl to mes turime didinti važiavimo tarifus”, – LTV teigė autobusų bendrovės „Toks” generalinis direktorius Arūnas Indrašius.

Anot A.Indrašiaus šiuo metu perskaičiuojami tarifai tik padengs nuo metų pradžios padidintas algas.

Tarpmiestinių autobusų vairuotojai vidutiniškai gauna apie 2700 litų. Bet juos esą lengvai pervilioja kur kas didesnes algas siūlančios tarptautinių pervežimų kompanijos.

Iki šiol tarpmiestinius maršrutus aptarnaujantys vežėjai iš keleivių galėjo imti nuo 15 iki 22 centų už kilometrą. Komisija leido tolimas keliones pabranginti iki 18-26 centų. Tai didžiausi leistini tarifai, o kiek brangs kiekvienos bendrovės bilietai priklausys nuo pačių vežėjų.

Vežėjai žada kainas didinti pamažu, kad neatbaidytų keleivių, kurių skaičius nors ir nemažėja, bet nedidėja net atostogų įkarštyje.

Paskutinį kartą tarpmiestinių autobusų tarifai keitėsi 2005-ųjų gruodį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.