Moterų rinktinė – jau visos sudėties

Europos čempionatui besirengianti Lietuvos moterų krepšinio rinktinė nuo ketvirtadienio vakaro treniruojasi jau visos sudėties – prie Druskininkuose stovyklaujančių 14 kandidačių prisidėjo paskutinė krepšininkė 25 metų 195 cm ūgio vidurio puolėja Iveta Marčauskaitė.

Buvo planuota, kad I.Marčauskaitė individualiai treniruosis JAV ir prie rinktinės prisidės rugpjūčio pabaigoje. Tačiau žaidėja į Lietuvą grįžo anksčiau ir tuo labai nudžiugino rinktinės trenerius Algirdą Paulauską ir Alfredą Vainauską.

Iveta prie komandos draugių prisidėjo ketvirtadienį per vakarinę treniruotę. Tad šiuo metu Druskininkuose stovyklauja visos kviestos kandidatės. Jų yra penkiolika: Irena Vizbarienė, Kristina Vengrytė, Gintarė Petronytė, Eglė Šulčiūtė, Agnė Čiūdarienė, Vita Kuktienė, Iveta Marčauskaitė, Lina Brazdeikytė, Sandra Valužytė, Vaida Zagurskytė-Pacauskienė, Ela Briedytė, Irma Raugaitė, Rima Valentienė, Milda Sauliūtė, Rasa Žemantauskaitė.

Kaip jau rašėme, šešioliktoji kandidatė Aušra Bimbaitė po medikų verdikto atkrito – Medikų konsiliumas Vilniaus TEO ekipos gynėjai neleido vykti į Europos čempionatą. Manoma, jog 24 metų 179 cm ūgio A.Bimbaitė į aikštelę grįš tik gruodį.

„Žaidėjos draugiškai priėmė Ivetą, – vakar „Lietuvos žinioms” sakė rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Alfredas Vainauskas. – Ji pasirodė anksčiau nei tikėjomės ją išvysti, tad viskas gerai. Kuo greičiau ji įsilies į mūsų gretas, tuo greičiau pripras prie mūsų žaidimo.”

Pasak trenerio, jau per pirmąją treniruotę ketvirtadienio vakarą iš užatlantės atvykusiai krepšininkei buvo išaiškinti pirmieji deriniai. „Iveta – labai imli, greitai įsisavino derinius”, – džiaugėsi A.Vainauskas.

Rugpjūčio 11 dieną Lietuvos moterų rinktinė Vilniuje žais kontrolines rungtynes su Ukrainos nacionaline komanda, 12 d. mūsiškių varžovės bus lenkės, paskui lietuvės dar sykį jėgas išbandys su ukrainietėmis.

A.Vainauskas neabejoja, kad per rungtynes su ukrainietėmis I.Marčauskaitę išvysime aikštelėje.

„Dabar jau mažiau vyksta fizinio rengimo treniruočių lauke. Daugiau dirbsime salėje su kamuoliu, nes laukia turnyras Vilniuje ir išvyka į Prancūziją”, – pasakojo A.Vainauskas.

Šiandien rinktinės kandidatėms – poilsio diena. Tačiau krepšininkių treneris sakė, kad jis su keliomis žaidėjomis šiandien padirbės individualiai. „Dirbsiu su jaunesnėmis krepšininkėmis, o kitos ilsėsis”, – patikslino treneris.

Ateinantį antradienį stovyklautojos eis į Druskininkuose esantį vandens pramogų parką, o vakare numatyta iškyla prie ežero.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.