Lietuvos komandos – prieš Norvegijos klubus

Sėkmingai UEFA taurės turnyro pirmąjį atrankos etapą įveikę Marijampolės „Sūduvos” ir Panevėžio „Ekrano” klubai vakar sužinojo, kad kitame etape jų varžovės bus Norvegijos ekipos.

Burtai lėmė, kad „Ekranas” antrajame etape kovos su Oslo „Valerenga”, „Sūduva” – su Bergeno „Brann”. Panevėžiečiai pirmąsias rungtynes rugpjūčio 16-ąją žais namie, marijampoliečiai – išvykoje. Atsakomieji mačai vyks rugpjūčio 30-ąją.

Pergalės buvo skirtingos

Ketvirtadienį UEFA taurės turnyro pirmojo atrankos etapo atsakomieji mačai mūsų šalies atstovams buvo labai skirtingi, nors abu klubai šventė pergales. „Ekranas” namie 3:2 įveikė Toršavno B36 komandą, prieš kurią Farerų salose laimėjo 3:1. Užvakar pirmavę 2:0 panevėžiečiai leido varžovams išlyginti rezultatą, bet, laimė, išplėšė pergalę. „Sūduva” 4:0 sutriuškino „Dungannon Swifts” klubą iš Šiaurės Airijos, kuriam su kaupu atsirevanšavo už nesėkmę 0:1 Belfaste.

Prieš vakar vykusius burtus Nione (Šveicarija) komandos buvo suskirstytos į tris grupes. Lietuvos komandos, kaip įprasta, pateko į šiaurės grupę. Galima prisiminti, kad 2002 metais UEFA taurės turnyre debiutavę „Sūduvos” futbolininkai „Brann” du kartus įveikė vienodu rezultatu 3:2. „Brann” yra šio sezono Norvegijos čempionato lyderis – jis per 15 turų surinko 32 taškus. „Valerenga” su 15 taškų užima tik vienuoliktą vietą. UEFA turnyro pirmajame atrankos etape „Brann” du kartus – 8:0 išvykoje ir 6:3 namie – sutriuškino Velso „Carmarthen”, o „Valerenga” abu kartus minimaliu rezultatu 1:0 laimėjo prieš Talino „Florą”.

Įvartį organizavo D.Maciulevičius
„Sūduvos” tikslas per mačą su „Dungannon” buvo greitas įvartis. Marijampoliečiams nepavyko greitai išlyginti bendro abejų rungtynių rezultato. Lietuvos komanda nuo pirmųjų minučių turėjo persvarą, bet ilgai negalėjo sukurti pavojingos situacijos prie varžovų vartų, kol neatėjo 29-oji minutė. Darius Maciulevičius nuo kampinio gairelės įžaidė kamuolį ir, gavęs perdavimą atgal, smūgiavo į vartus. Vartininkas Dwayne’as Nelsonas atmušė kamuolį prieš save, bet vidurio gynėjas ir komandos kapitonas Gvidas Grigas iš kelių metrų atstumo jį nukreipė į vartus.

„Pirmasis įvartis išjudino komandą – futbolininkai nusimetė juos slėgusią psichologinę įtampą”, – pažymėjo „Sūduvos” treneris Algimantas Gabrys.

„Dungannon” futbolininkai žaidė labai šiurkščiai, nuolat provokavo ir necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo Lietuvos komandos futbolininkus. 44-ą minutę neišlaikė labai blankiai pirmame kėlinyje rungtyniavusio „Sūduvos” saugo iš Brazilijos Villerio Oliveiros nervai: už smūgį varžovui ranka jam parodyta raudona kortelė.

A.Urbšio benefisas
Visą antrąjį kėlinį „Sūduvai” teko žaisti ne visos sudėties, bet marijampoliečiai turėjo absoliučią persvarą ir įmušė tris įvarčius.

Visus pelnė Marijampolės futbolo auklėtinis Andrius Urbšys, kuriam rugpjūtį sukaks 21-eri. A.Urbšys puolimo grandyje pakeitė iš Brazilijos atvykusį Maikelą Feldmaną.

51-ą minutę svečiai suklydo, atlikdami dirbtinę nuošalę, o iš gilumos į baudos aikštelę įsiveržęs A.Urbšys pergudravo vartininką ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus. Dar po penkių minučių puolėjas sužaidė „sienelę” su brazilu Otavio Braga ir, atsidūręs vienas prieš vartininką, šaltakraujiškai jį nuginklavo. Trečiąjį įvartį A.Urbšys įmušė po efektingos Diedriaus Slavicko atakos.

Prieš varžybas su „Brann” marijampoliečiai neteko V.Oliveiros, kurio už nesportišką elgesį laukia ilgalaikė diskvalifikacija. Tačiau prieš UEFA taurės turnyro antrąjį atrankos etapą „Sūduva” įregistruos puolėją iš Brazilijos Jose Negreirosą, jau sėkmingai rungtyniavusį per Lietuvos A lygos varžybas.

„Sūduva” pasirašė vienų metų kontraktą su 18-mečiu gynėju Linu Klimavičiumi. Šis perspektyvus gynėjas sezoną pradėjo „Ekrane”, bet kai birželį nepanoro pasirašyti naujo kontrakto su šiuo klubu, Panevėžio komandos vadovai nutarė su juo atsisveikinti.

——————————————————————————–

Rungtynių statistika

Marijampolės „Sūduva” – „Dungannon Swifs” (Šiaurės Airija) 4:0 (1:0). I rungtynės – 0:1.

Įvarčiai: 1:0 Grigas (29), 2:0 Urbšys (51), 3:0 Urbšys (56), 4:0 Urbšys (83).

„Sūduva”: S.Klevinskas, Sobolis, Grigas, Mikuckis, G.Klevinskas, Maciulevičius (G.Slavickas, 71), Miklinevičius, Oliveira, Juška (Jasaitis, 46), Braga, Urbšys (Potapovas, 84).

Pašalintas: Oliveira (44).

Panevėžio „Ekranas” – Toršavno B36 (Farerų salos) 3:2 (0:0). I – 3:1.

Įvarčiai: 1:0 Šidlauskas (49), 2:0 Lukšys (77), 2:1 Midjordas (84), 2:2 Benjaminsenas (86), 3:2 Lukšys (87).

„Ekranas”: Skrupskis, Skroblas (Rahnas, 46), Gardzijauskas, Rimavičius, Paulauskas, Šidlauskas (Saulėnas, 90), Tomkevičius, Bička, Kavaliauskas, Pogrebanas, Lukšys.

——————————————————————————–

Specialistų komentarai

„Sūduvos” vyriausiasis treneris Algimantas GABRYS:

„Įdomiausia būtų žaisti su Škotijos taurės laimėtoju „Dunfermline Athletic”. Antrą kartą gauti į varžovus „Brann” visai nenorėjau, tačiau tai ne pats blogiausias variantas. Manau, jei pavyko varžovus įveikti vieną kartą, galima tai padaryti dar sykį”.

„Ekrano” sporto direktorius Virginijus LIUBŠYS:

„Finansiniu požiūriu palankiau būtų žaisti su anglų „Blackburn Rovers”, su kuriuo Intertoto taurės turnyre žaidė Vilniaus „Vėtra”. Tačiau kitu aspektu burtai mums yra gana palankūs – norvegus galima įveikti”.

——————————————————————————–

Čempionų lygos trečiasis atrankos etapas

„Hafnarfjordur” (Islandija) ir Borisovo BATE (Baltarusija) mačo nugalėtojas – Lubino „Zaglębie” (Lenkija)/Bukarešto „Steaua” (Rumunija)

„Tampere United” (Suomija)/Sofijos „Levski” (Bulgarija) – „Astana” (Kazachstanas)/Trondheimo „Rosenborg” (Norvegija)

Maskvos „Spartak” (Rusija) – Glazgo „Celtic” (Škotija)

Brėmeno „Werder” (Vokietija) – „Domžale” (Slovėnija)/Zagrebo „Dinamo” (Kroatija)

„Ventspils” (Latvija)/Zalcburgo „Red Bull” (Austrija) – Jerevano „Piunik” (Armėnija)/Donecko „Šachtar” (Ukraina)

Amsterdamo ” Ajax” (Olandija) – „Žilina” (Slovakija)/Prahos „Slavia” (Čekija)

„Valencia” (Ispanija) – „Debrecen” (Vengrija)/”Elfsborg” (Švedija)

„Genk” (Belgija)/”Sarejevo” (Bosnija) – Kijevo „Dinamo” (Ukraina)

Stambulo „Fenerbahce” (Turkija) – Briuselio „Anderlecht” (Belgija)

Glazgo „Rangers” (Škotija)/Golubovcų „Zeta” (Juodkalnija) – Belgrado „Crvena Zvezda” (Serbija)/Talino „Levadia” (Estija)

„Toulouse” (Prancūzija) – „Liverpool” (Anglija)

Lisabonos „Benfica” (Portugalija) – „Kobenhavn” (Danija)/Jeruzalės „Beitar” (Izraelis)

Romos „Lazio” (Italija) – Bukarešto „Dinamo” (Rumunija)

Prahos „Sparta” (Čekija) – Londono „Arsenal” (Anglija)

„Zurich” (Šveicarija) – Stambulo „Besiktas” (Turkija)/Tiraspolio „Šeriff” (Moldova)

„Sevilla” (Ispanija) – Atėnų AEK (Graikija)

Rungtynės vyks rugpjūčio 14,15 ir 28,29 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.