Saugos diržų testai miestiečių nesugundė

Galimybe nemokamai įsitikinti saugos diržų naudingumu susiviliojo vos vienas kitas klaipėdietis.

Vakar šalia „Akropolio” prekybos centro specialiose karuselėse buvo galima kartu su automobiliu pasivartyti ore, atsitrenkti į tariamą „sieną”.

Pernai prie „Akropolio” taip pat leista išbandyti tokius testus. Tuomet žmonės žymiai aktyviau naudojosi proga. Vakar per pusvalandį įrenginį išbandė vos vienas kitas.

Labiausiai žmones stebino imituotas trenkimasis į „sieną”. Keleivis atsisėda į įprastas automobilio sėdynes, prisisega saugos diržus ir paleidžiamas žemyn. Sėdinčiajam į krūtinę stipriai įsirėžia saugos diržas. Išbandžiusieji mano, kad toks trenksmas gali būti išvysčius maždaug 50 kilometrų per valandą greitį.

Tačiau vidurius lauk verčiantis smūgis į tariamą „sieną” buvo tik maždaug 12 kilometrų per valandą greičiu.

Aplink savo ašį horizontaliai lėtai besisukančiame automobilyje buvo galima įsitikinti, kas vyksta su kūnu, kai mašina vartosi.

Išbandžiusiems siūloma knygoje įrašyti komentarą.

„Diržų segtis nereikia. Nepadės.”, „Labai retai kada segdavausi diržą. Pasėdėjęs Jūsų mašinoje supratau jo naudą”, – nevienareikšmiškai tikino išbandžiusieji.

Tokiais įrengimais siekiama įrodyti, kad saugos diržus segtis būtina. Čekijoje pagaminta įranga kainavo apie 200 tūkstančių litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.