Jei jums nusibodo Paris ir Britney, jūs esat ne vienas

Jei jums nusibodo nuolat klausytis apie Paris Hilton patirtį kalėjime ar Britney Spears (Britni Spirs) vakarėlius, jūs toks esat ne vienas – beveik 90 proc. amerikiečių sako, kad žiniasklaidos priemonės per daug dėmesio skiria įžymybių skandalams.

„Pew Research Center” surengta 1 027 žmonių apklausa parodė, kad 87 proc. respondentų jau nusibodo nuolatiniai pranešimai apie skandalus, į kuriuos įsivelia įžymybės. Be to, beveik niekas nesakė, kad žiniasklaida tam skiria per mažai dėmesio.

54 proc. tų, kurie mano, kad įžymybėms skiriama per daug dėmesio, dėl to kaltino žiniasklaidos priemones.

Maždaug trečdalis – 32 proc. – sakė, kad dėl to kalta visuomenė, o 12 proc. nurodė, kad žiniasklaida ir visuomenė yra vienodai kaltos.

„Vyrų ir moterų nuomonė dažniausiai sutampa, nors moterys linkusios atidžiau skaityti bulvarines istorijas nei vyrai”, – sakoma ketvirtadienį paskelbtame apklausos rengėjų pranešime.

Šiemet buvo ypač daug pranešimų apie Holivudo įžymybes. Trumpas, bet įsimintinas P.Hilton gyvenimo periodas kalėjime dėl vairavimo neturint galiojančio vairuotojo pažymėjimo, šią vasarą buvo kone pagrindinė šalies naujiena.

„Pew Research Center” apskaičiavo, kad pirmąją birželio savaitę, kai ji buvo paleista iš kalėjimo, o paskui turėjo į jį grįžti, 4 proc. visų šalies naujienų buvo skirti šiai istorijai. 12 proc. amerikiečių prisipažino, kad ja tuo metu domėjosi labiau nei kitomis naujienomis.

Anksčiau dar didesnis ažiotažas buvo kilęs dėl buvusios „Playboy” žvaigždės Annos Nicole Smith (Anos Nikol Smit) mirties – šiai temai buvo skirta net 24 proc. naujienų.

Labiausiai šiuos du pagrindinius skandalus nušvietė kabelinės televizijos.

Tačiau praėjusią savaitę aktorės Lindsay Lohan (Lindsėj Lohan) areštas dėl vairavimo išgėrus visuomenės beveik nesudomino – labai atidžiai šia istorija domėjosi tik 8 proc. žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.