Milijonai už G. Einikio namą pakibo ore

Bene arčiausiai jūros stovinčiam ir vienam iš brangiausių Vakarų Lietuvoje gyvenamųjų namų vadinamam pastatui uždėtas areštas.

Toks teismo sprendimas buvo priimtas po to, kai pagaliau pirkėją suradęs namo šeimininkas – šiais metais įvairiais nusižengimais pagarsėjęs buvęs krepšininkas Gintaras Einikis – ėmė ir persigalvojo nebeparduoti šio savo turto.

Dar gegužę „Vakarų ekspresas” rašė, kad Karklės kaime, ant jūros kranto stovintį 223 kvadratinių metrų ploto namą iš G. Einikio panoro įsigyti žinomo Palangos verslininko Gedimino Jackos sūnus Deividas.

Tačiau vyrai sandėrio baigties šampanu taip ir neaplaistė bei bylinėjasi teisme.

„Daviau Einikiui rankpinigius – ketvirtį milijono, viskas buvo sutarta ir suderėta, tačiau jis ėmė ir atsisakė namą parduoti. Jau buvau pasitvirtinęs paskolą, tačiau Einikiui ten kažkas nepatiko, liepė kitaip tvarkytis. Žodžiu, kai žmogus turi krūvą problemų, taip ir būna. O kadangi pas mus galutinė teisingumo instancija – teismas, tai teko ten kreiptis.

Prieš kelias savaites teismas priėmė sprendimą areštuoti tą namą, kad būtų garantija, jog Einikis nepristigs pinigų baudai dėl nutraukto sandėrio sumokėti”, – vakar „Vakarų ekspresui” sakė D. Jacka.

Vyriškis teigė nekilnuojamojo turto pirkimo-pardavimo verslu besiverčiantis jau 5-6 metus, tačiau niekada nebuvęs atsidūręs tokioje komplikuotoje situacijoje, kaip dabar.

Paklaustas, ar G. Einikio neprivertė apsigalvoti mažesnė nei skelbta turto vertintojų nustatyta namo kaina, D. Jacka šią versiją atmetė.

„Buvo rašyta, kad tas namas neva vertas 6,5 milijono, tačiau galima skelbti, ką tik nori. Tokių kainų pas mus nėra. Tiek namai kainuoja nebent Barselonoje, iki kurios reikia dvi tris valandas skristi, ir kur sezonas tęsiasi šešis mėnesius. O mes buvome suderėję, kad pirksiu pastatą už 4,2 milijono litų”, – teigė D. Jacka.

Vakar jis atsisakė plačiau komentuoti neįvykusio sandėrio aplinkybes: „Galite atsidaryti Registrų centro puslapį internete ir pasižiūrėti, kad namas areštuotas. Daugiau nieko nenoriu komentuoti.”

Tuo metu G. Einikio versija paremta tuo, kad pirkėjas neva nesutiko su sandėrio sąlygomis. Anot krepšininko, jis preliminarią pirkimo-pardavimo sutartį nutraukęs ir grąžinęs Jackai rankpinigius.

Apie namui uždėtą areštą bei būtinybę sumokėti baudą G. Einikis teigė „kažką girdėjęs” iš advokatės.

Buvusio krepšininko teigimu, jį pasiekusios kalbos, neva pirkėjas už namą iš tikrųjų neketino sumokėti visos suderėtos sumos.

„Buvo rašyta, kad tas namas neva vertas 6,5 milijono, tačiau galima skelbti, ką tik nori. Tokių kainų pas mus nėra”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.