Mineapolyje sugriuvus tiltui žuvo septyni žmonės

Mineapolio centre trečiadienį, vakarinio piko metu, sugriuvus tiltui, automobiliai krito į Misisipės upę ir žuvo septyni žmonės, pranešė pareigūnai, kurie nurodė, kad dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Ant tilto, statyto prieš 40 metų, buvo susidariusios automobilių eilės. Jam su didžiuliu trenksmu sugriuvus, kai kuriuos automobilius užvertė betono luitai, o kiti nukrito į upę.

JAV teritorinio saugumo departamentas pranešė, jog nėra jokių požymių, kad tai buvo teroro aktas.

„Tragiškas vakaras”, – žurnalistams sakė Mineapolio meras R.T.Rybackas (R.T.Raibakas).

„Akivaizdu, kad tai – istorinio masto katastrofa”, – pridūrė Minesotos gubernatorius Timas Pawlenty (Timas Pavlentis).

150 m ilgio perdanga, ant kurios buvo aštuonių juostų kelias ir kuri buvo remontuojama, maždaug 18 val. 5 min. vietos (2 val. 5 min. ketvirtadienį Lietuvos) laiku įlinko ir įgriuvo.

Tiltas buvo maždaug 20 m iškilęs virš upės.

Mineapolio pareigūnai sakė, kad į ligonines buvo nuvežta daugiau kaip 60 žmonių. Patvirtinta septynių žmonių mirtis, bet žuvusiųjų skaičius dar gali didėti.

Henepino apygardos ligoninės gydytojas Josephas Cliftonas (Džozefas Kliftonas) žurnalistams sakė, kad į jo ligoninę buvo atvežti 22 sužeistieji ir kad šeši iš jų yra kritiškos būklės.

Vienas nuskendęs vyras buvo atvežtas miręs. Pasak J.Cliftono, daugelis patyrė veido ir galūnių, taip pat – vidaus organų sužeidimus.

Tikimasi, kad bus atvežta daugiau žuvusiųjų ir sužeistųjų, sakė jis.

Andy Schwichas (Endis Švičas), kuris kelios minutės po katastrofos prie sugriuvusio tilto atvažiavo dviračiu, pasakojo matęs sprogstantį sunkvežimį ir daug automobilių ant tilto nuolaužų ar upėje.

Nelaimės priežastis kol kas nežinoma, pranešė valstijos policija.

Gubernatorius T.Pawlenty sakė, kad tiltą, kuris buvo pastatytas 1967 metais, 2005-aisiais ir 2006-aisiais tikrino Minnesotos transporto departamentas, kuris jokių struktūros defektų nenustatė. Darbai buvo vykdomi ant betono paviršiaus, be to, buvo remontuojami ženklai ir turėklai.

R.T.Rybackas sakė, kad gelbėtojai tikrina maždaug 50 automobilių. Upėje karštą vakarą, artinantis audrai, plaukiojo gelbėtojų valtys, dirbo narai.

Tragedijos per stebuklą išvengė geltonas mokyklinis autobusas, kuriame buvo maždaug 60 vaikų. Visi šiame autobuse buvę žmonės išgelbėti, bet 10 jų nuvežti į ligoninę gydyti.

Griūvantis tiltas pertraukė po apačia važiavusį prekinį traukinį, pranešė televizija WCCO.

Dėl sugriuvusio tilto Misisipės 8 km atkarpoje buvo uždrausta laivyba, sakė pakrantės apsaugos tarnybos atstovas. Ši ilgiausia JAV upė yra svarbus transporto kelias.

„Iš pradžių išgirdau tą didžiulį dundėjimą, – vietos laikraščiui „Star Tribune” pasakojo netoliese gyvenantis Leone’as Carstensas (Lionas Karstensas). – Buvau prie savo kompiuterio. Iš pradžių pagalvojau: „Oho, gal čia lėktuvas?”.

Kita liudininkė pasakojo, jog matė pusiau apsemtus automobilius ir į krantą plaukiančius žmones. Sužeistieji buvo vedami ar nešami ant krantinės.

Valstijos transporto administracija nurodė, kad šiuo plieno ir betono tiltu per dieną pervažiuodavo 200 tūkst. automobilių.

Per panašią tragediją, kuri 1983 metų birželį įvyko Konektikute, kelyje I-95, sugriuvus tiltui per upę žuvo trys žmonės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.