„Vilniaus” klubo likimas – nežinios ūke

Sostinės vardu pavadinto klubo prezidentas Algimantas Breikštas neatmeta galimybės, kad po šio sezono trauksis iš futbolo, bet patikino: „Vilnius” šių metų A lygos čempionatą užbaigs.

„Jeigu dešimt metų augini agurkus ir nematai jokių šios veiklos rezultatų, gal reikia pradėti auginti svogūnus?” – taip vaizdžiai apie galimas pasitraukimo iš futbolo priežastis „Lietuvos žinioms” kalbėjo „Vilniaus” klubo prezidentas A.Breikštas.

Napoleoniški užmojai

Jau kurį laiką futbolo užkulisiuose kalbama apie „Vilnių” ištikusią finansinę krizę. Paklaustas apie tai A.Breikštas nors netiesiogiai, bet pripažino, jog vienam išlaikyti futbolo klubą kyla problemų.

Šių metų Lietuvos A lygos pirmenybės „Vilniui” prasidėjo labai sėkmingai. Po laimėto pirmojo rato A.Breikštas kalbėjo: „Esu tūkstančiu procentų įsitikinęs, kad tapsime čempionais.” Jis ne kartą deklaravo, kad „Vilniaus” tikslas – po kelerių metų patekti į Čempionų lygos arba UEFA taurės turnyro pagrindinį etapą.

Po 21-o šalies pirmenybių turo „Vilniaus” futbolininkų padėtis visiškai pasikeitė. Jie atsidūrė penktojoje lentelės pozicijoje, o pergalę pastarąjį kartą šis klubas šventė birželio 20-ąją, kai laimėjo Šilutėje.

Liepos 1-ąją ši sostinės komanda neatvyko rungtynių į Šiaulius, todėl vilniečiams įskaitytas pralaimėjimas 0:3. Mat tuomet „Vilnius” be Lietuvos futbolo federacijos (LFF) leidimo buvo išvykęs į turnyrą Austrijoje. Neseniai komanda dalyvavo kitame turnyre Vokietijoje ir į Lietuvą grįžo tik tą dieną, kai reikėjo žaisti su Panevėžio „Ekranu”.

„Dešimt metų futbolui skyriau pinigus, bet per turnyrus Austrijoje ir Vokietijoje įsitikinau, kad aukšto lygio futbolininkų neturime. Gal komandoje buvo per daug brazilų. Dabar labiau ketiname remtis jaunais Lietuvos futbolininkais, nors mūsų šalies žaidėjais esu nusivylęs – jiems stinga motyvacijos tobulėti”, – dėstė „Vilniaus” klubo vadovas.

Anksčiau A.Breikštas buvo Marijampolės „Sūduvos” prezidentas ir taip pat rėmė jaunųjų futbolininkų grupę. Šios grupės auklėtiniai dabar sudaro šalies jaunių (iki 19 metų) rinktinės pagrindą.

Mokestis buvo atidėtas

Prieš šių metų šalies pirmenybes „Vilniaus” komandoje įregistruota net 10 legionierių (devyni iš jų – brazilai), nors per rungtynes komandoje gali būti ne daugiau kaip šeši užsienio futbolininkai. A.Breikštas ne kartą vyko į Braziliją, kur asmeniškai rinkosi žaidėjus. Į „Vilniaus” komandą iš šios Pietų Amerikos šalies atvyko ir fizinio rengimo treneris bei vertėjas.

Pagal varžybų nuostatus už kiekvieną A lygoje registruotą užsienio futbolininką klubas privalėjo sumokėti 10 tūkst. litų. Tačiau „Vilniui” 100 tūkst. litų mokestis buvo atidėtas.

A.Breikštas teigė, kad mokestis jau sumokėtas, nors abejojo, ar jis reikalingas. LFF nuostata yra tokia: už legionierių registraciją gaunami pinigai skiriami jaunimo ir vaikų futbolo plėtrai.

Futbolininkų išpardavimas

Per pastarąsias kelerias rungtynes „Vilniui” atstovavo keli visiškai jauni, A lygos parako neuostę futbolininkai. Tarp jų ir A.Breikšto sūnus Algirdas. Mat daug komandos žaidėjų bando laimę užsienyje.

Rezultatyviausias šios komandos futbolininkas brazilas Kleyras, A lygoje įmušęs 10 įvarčių, išvyko į Rumunijos Bistricos „Glorią”.

„Gloria” palaiko glaudžius ryšius su žinomiausiu Rumunijos klubu Bukarešto „Steaua”. Treneriai spręs, ar Kleyrą rekomenduoti „Steauai”. Priešingu atveju Kleyras grįš į „Vilnių”, – dėstė A.Breikštas.

Saugas Evertonas Pereira ir gynėjas Rodnei bando įsitvirtinti į Lenkijos elitinę futbolo lygą iškopusios Bialystoko „Jagellonios” vienuolikėje. Dar keli „Vilniaus” futbolininkai šiam klubui netiko.

Vilniečių vartus gynęs Artūras Semežas pasirašė kontraktą su Lenkijos antrojo diviziono Zabrežovo „Kmiece” ekipa. Saugas Ramūnas Radavičius ir gynėjas Andrejus Sokolovas išvyko į peržiūrą kitoje lenkų antrosios lygos komandoje – Gdansko „Lechia”.

„Vilnius” iš šalies čempionato nesitrauks. Baigsime sezoną, o tada bus matyti”, – sakė „Vilniaus” prezidentas A.Breikštas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.