V.Landsbergį piktina konservatorių parama socialdemokratams

Buvęs ilgametis Tėvynės sąjungos vedlys, europarlamentaras Vytautas Landsbergis ir jo vadovaujamas partijos Politikos komitetas ėmė aštriai kritikuoti konservatorių lyderius dėl paramos socialdemokratų vadovaujamai mažumos Vyriausybei, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.

Tačiau partijos pirmininkas Andrius Kubilius ir jo bendražygiai nelinkę nusigręžti nuo socialdemokratų vadovo, premjero Gedimino Kirkilo. Šis įkalbinėja dešiniuosius pratęsti paramos sutartį, kuri baigiasi rugsėjo 1-ąją.

„Lietuvos ryto” žiniomis, G.Kirkilas su konservatoriais kalba ir apie galimą bendradarbiavimą po Seimo rinkimų, suformuojant bendrą Vyriausybę.

Tėvynės sąjungos prezidiumą pasiekė specialus V.Landsbergio pareiškimas, kuriame aštriai kritikuojami konservatoriai parlamentarai. Pasak dešiniųjų patriarcho, kai kurie frakcijos balsavimai liudija partijos „tapatybės eroziją” ir politinės nuovokos stoką.

Šaltiniai partijoje „Lietuvos rytui” teigė, kad europarlamentarą labiausiai papiktino tai, jog konservatoriai iš pradžių rėmė įstatymo projektą dėl rentų, taip pat nesipriešino Seimo priimtam naujos atominės elektrinės įstatymui.

Partijos vadovybei taip pat pažerta priekaištų, kad ji pernelyg švelniai elgėsi su kairiaisiais, kai šie esą atvirai rėmė dešiniųjų atakuotą Valstybės saugumo departamento vadovybę.

Konservatorių politikos prievaizdams užkliuvo ir tai, kad partijos vadovybė nespaudžia Vyriausybės reikalauti iš Rusijos okupacijos žalos atlyginimo.

Politikos komitetą itin papiktino padėtis Vilniaus valdžioje, kai konservatoriai nesutrukdė socialdemokratams sudaryti koalicijos su liberalais demokratais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

1 atsiliepimas į "V.Landsbergį piktina konservatorių parama socialdemokratams"

  1. Paraitis

    „Lrytas” gali ir provokuoti nesutarimus tarp konservatorių.Juk rinkimai artėja.Beje,reikėtų valdžią atiduoti runkelių išsirinktiems. Tegu baigia suriesti juos dvilinkus ir atiduoti svetimai valstybei,atkurti darbo fermas kolūkiuose.Rusijoje jau parašyta knyga apie imperijos atkūrimą- Lietuvą be lietuvių paliktų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.