A.Nesta palieka Italijos rinktinę

Čempionų lygos nugalėtojo „Milan” klubo gynėjas Alessandro Nesta trečiadienį pranešė apie savo pasitraukimą iš Italijos rinktinės.

„Daugiau rinktinės gretose nebežaisiu,” – trečiadienį spaudos konferencijoje pareiškė 31 metų italas.

„Man labai gaila. Visada vertinau nacionalinę rinktinę, džiaugiausi atmosfera joje, – pridūrė pasaulio čempionas. – Rungtyniauti rinktinėje buvo vienas geriausių dalykų mano gyvenime. Tačiau tiesiog nebegaliu žaisti visų tų rungtynių. Norint išsilaikyti aukščiausiame lygyje, man reikia bent šiek tiek pailsėti.”

Buvęs Romos „Lazio” gynėjas nebuvo įtrauktas į Roberto Donadoni vadovaujamos rinktinės sudėtį rungtynėms su Farerų salomis ir Lietuva paties žaidėjo prašymu. Tuomet A.Nesta taip pasielgti paprašė dėl to, jog tuokėsi. Tačiau jau tuomet R.Donadoni užsiminė, jog toks A.Nestos sprendimas galėjo būti paskutinis.

„Praleidau rinktinės rungtynes, kai susituokiau tik todėl, kad žinojau, jog mano pasirodymas komandoje baigtas. Galbūt galėjau viską tęsti ir ilgiau, bet mano didžiausias gailestis buvo paskutiniame Pasaulio čempionate, nes nebuvo lengva žiūrėti, kaip mano komandos draugai triumfuoja pačiam esant traumuotam”, – prisiminė 2006 metų planetos pirmenybes A.Nesta.

Vidurio gynėjas Italijos rinktinės gretose sužaidė 78 rungtynes ir dalyvavo trijuose Pasaulio čempionatuose, tačiau per savo karjerą ne kartą kentėjo dėl traumų.

Praėjusių metų liepą jis grupės varžybose prieš Čekiją buvo priverstas dėl šlaunies traumos praleisti Pasaulio čempionato atkrintamąsias varžybas, tarp jų finalo rungtynes su Prancūzija.

Tai buvo jau trečias iš eilės Pasaulio čempionatas, kurio A.Nesta nebaigė dėl traumų. 1998 metais jis sunkiai susižeidė kelį susitikime su Austrija, o 2002 metais praleido paskutines Italijos rungtynes dėl kojos traumos.

Atrankos į 2008-ųjų Europos čempionatą cikle italas žaidė tik rezultatu 3-1 laimėtose rungtynėse prieš Gruziją.

Iš Italijos rinktinės taip pat neseniai pasitraukė kitas Romoje gimęs garsus žaidėjas Francesco Totti, kuris po 2006 metų Pasaulio čempionato atsisakė atstovauti komandai teigdamas, jog nori visiškai išsigydyti kulkšnį, tačiau galų gale nusprendė į rinktinę nebegrįžti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.