Šįvakar Palangoje – roko žygis

Šiandien Palangos J. Basanavičiaus gatvėje vyks palyginti netipinis šiai kurorto arterijai renginys – mini festivalis „Roko žygis”, kurį organizuoja su negyvos popmuzikos gausa nebeapsikenčiantys rokeriai.

Idėją surengti šį koncertą subrandino ir įgyvendinti ryžosi talentingas Kęstučio Jablonskio grupės gitaristas Žygimantas Sinkevičius.

„Sovietmečiu rokeriai neturėjo kur groti savo mėgstamos muzikos, nes ji buvo draudžiama. O dabar jokių draudimų lyg ir nebėra, tačiau rokui vietos vis tiek neatsiranda”, – kalba Žygis.

Ši paradoksali situacija ir komercinės fonorgraminės popmuzikos gausa, per kurią nemaža dalis Lietuvos muzikos klausytojų apskritai sunkiai beskiria gyvą atlikimą nuo įrašyto garso takelio paskatino vaikiną imtis priemonių.

Taigi šįvakar 18 val. J. Basanavičiaus gatvėje esančioje kavinėje „Aitvaras” visų, žinančių, kas yra tikra muizka, bei norinčių ją pažinti, laukia nemokamas septynių grupių ir atlikėjų koncertas.

„Nevarysim nuo scenos ir tų muzikantų, kurie apie koncertą sužinos tik atsidūrę netoliese ir norės jame pasireikšti”, – sako Žygis, kuris pats scenoje pasirodys su Kęstučiu Jablonskiu ir visa jo grupe.

Be jų, koncerte dalyvauja grupė „Cechas” su AC/DC „koverių” projektu, „Flaer”, Darius Žvirblis, „Colder”, gitaristas Šilas su „Metallica” bei „Foje” dainų „koveriais” ir gitaristas Gintaras, atliksiantis bliuzo kompozicijų.

Renginio pavadinimas neatsitiktinai kelia asociacijų su paskutiniaisiais praėjusio amžiaus dešimtmečiais Lietuvoje vykusiais Roko maršo festivaliais. Anot Žygio, jis planuoja, kad festivalis taptų tradicinis ir vyktų skirtingose Lietuvos vietose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.