Plėšimo istorija atiduodama teismui

Klaipėdos policijos bei prokuratūros pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl vienos pajūryje veikusiosios organizuotos gaujos įvykdyto plačiai nuskambėjusio apiplėšimo Karklėje.

Grupė įtariamųjų – septyni Klaipėdos miesto bei rajono ir Vilniaus gyventojai – kaltinama didelės vertės svetimo turto plėšimu įsibraunant į patalpą, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimu, padėjimu bei kurstymu įvykdyti plėšimą.

Įtarimai pareikšti klaipėdičiams Viačeslavui Morozovui (gim. 1970 m.), Andriui Radžvilui (gim. 1971 m.), Daivarui Gedgaudui (gim. 1971 m.), Igoriui Belogubovui (gim. 1980 m.), Karklėje gyvenančiam Dainiui Jankui (gim. 1980 m.) ir vilniečiams Sauliui Skučui (gim. 1970 m.) bei Albertui Morozui (gim. 1974 m.).

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad D. Gedgaudas, tuo metu gyvenęs Karklėje ir žinodamas, jog jo kaimynė D. Č. (gim. 1948 m.) disponuoja didele pinigų suma, apie tai pranešė D. Jankui.

Manoma, kad pastarasis, siekdamas užvaldyti dalį nusikalstamu būdu įgytų pinigų, šią informaciją perdavė I. Belogubovui ir pasiūlė surasti asmenis, kurie įvykdytų plėšimą. I. Belogubovas įtariamas tuo, kad šią informaciją perdavė V. Morozovui ir sukurstė jį įvykdyti plėšimą.

Pareigūnų įtarimais, jie kartu su S. Skuču, A. Radžvilu bei A. Morozu parengė nusikalstamos veikos planą, aptarė plėšimo įvykdymo galimybes, būdą, laiką, pasiskirstė vaidmenimis.

2005 metų balandžio 13 d., apie 16.20 val., Karklėje į D. Č. namus įsibrovė kaukėti asmenys. Panaudodami fizinę bei kitokią prievartą prieš D. Č., iš namo rūsyje buvusio seifo jie pagrobė 50 tūkstančių litų.

Įtariama, jog V. Morozovas dalį pagrobtų pinigų – 5 000 Lt – už plėšimui įvykdyti būtinos informacijos suteikimą perdavęs I. Belogubovui, šis 3 300 Lt atidavęs D. Jankui, o pastarasis 1 500 Lt – D. Gedgaudui.

Įtariamieji, padedant Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo vyriausiosios valdybos ir Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” pareigūnams, sulaikyti šių metų vasario 1-23 dienomis.

Dviejų įtariamųjų daug ieškoti nereikėjo – tuo metu D. Jankus ir I. Belogubovas jau kalėjo už pagarsėjusį pasikėsinimą į uostamiesčio verslininką Igorį Udovickį. Pernai rugpjūtį D. Jankui buvo skirta 14, o I. Beloguvui – 6 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pareigūnams gerai buvo žinomi ir kiti įtariamieji – V. Morozovas ir S. Skučas anksčiau teisti po 4 kartus teistas, A. Radžvilas ir D. Gedgaudas – po du kartus. A. Morozui buvo skirta prevencinė poveikio priemonė – oficialus perspėjimas.

V. Morozovas yra suimtas iki rugjūčio 20 d., A. Radžvilas – iki 21 dienos, S. Skučas – iki rugpjūčio 23 dienos. A. Morozas ir D. Gedgaudas yra raštiškai pasižadėję neišvykti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.