Vokietija atmeta talibų, paskelbusių vaizdo įrašą su įkaitu, reikalavimus

Vokietijos pareigūnai trečiadienį patvirtino, kad Berlynas nepasiduos talibų spaudimui išvesti iš Afganistano savo karius, kai televizija „Al Jazeera” parodė vaizdo įrašą su kovotojų pagrobtu vokiečiu.
Įkaitas per televiziją „Al Jazeera” buvo parodytas begarsiame vaizdo įraše, bet laidos vedėjas teigė, kad vyras, kurį televizija įvardijo kaip Rudolfą B., paragino Vokietiją ir Jungtines Valstijas išvesti iš Afganistano savo karius, kad būtų išgelbėta jo gyvybė.

„Negalime paklusti tokiems reikalavimams”, – sakė centro dešiniųjų socialdemokratų, kurie dalijasi valdžia su kanclerės Angelos Merkel konservatoriais, frakcijos parlamente lyderis Peteris Struckas (Peteris Štrukas).

Buvęs gynybos ministras P.Struckas teigė, kad negali būti nė kalbos, jog bus išvesti 3 tūkst. Vokietijos karių, tarnaujančių Šiaurės Afganistane.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai pareiškė, kad ekspertai šiuo metu analizuoja vaizdo įrašą, kuriame į pagrobtą vokietį vienas kovotojas laiko nukreipęs granatsvaidį.

Talibanas du vokiečius ir penkis afganus pagrobė Vardako provincijoje anksčiau šį mėnesį. Vieno vokiečio kūnas vėliau buvo rastas su šautinėmis žaizdomis, bet antrasis vokietis ir keturi afganai tebėra talibų nelaisvėje.

Vienas iš pagrobtų afganų sugebėjo pabėgti.

Sukilėliai mainais už įkaitų paleidimą reikalauja paleisti iš kalėjimo dešimt talibų ir išvesti iš Afganistano Vokietijos karius.

A.Merkel anksčiau tvirtino, kad Berlynas nenusileis pagrobėjų reikalavimams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.