Prezidentas domėsis valstybės saugomų teritorijų problemomis

Rytoj, rugpjūčio 2 dieną, Prezidentas vyks į Švenčionių, Ignalinos ir Molėtų rajonus. Vizito metu Prezidentas ketina aptarti viešojo intereso, privačios nuosavybės ir verslo sektoriaus santykius valstybės saugomose teritorijose.
Šalies vadovas lankysis poilsiavietėje prie Labanoro ežero ir, susitikęs su vietos bendruomene, domėsis žemės savininkų problemomis ir visuomenės interesais. V.Adamkus aptars gyventojams rūpimus klausimus – poilsiaviečių prie ežerų trūkumą, kylančius konfliktus tarp gyventojų ir poilsiautojų.

Paūkojės kaime, Ignalinos rajone, Prezidentas kalbėsis apie kilnojamųjų namelių, vagonėlių ir neegzistavusių sodybų pamatų legalizavimo, neegzistavusių sodybų įteisinimo problemas.

Lietuvos vadovas taip pat domėsis Europos Sąjungos struktūrinės paramos, valstybės biudžeto lėšų ir privataus kapitalo bendradarbiavimu plėtojant turizmą Palūšėje, Aukštaitijos nacionalinio parko lankytojų centre. Prezidentas ketina aptarti turizmo galimybes ir plėtrą vaizdingose Lietuvos vietovėse.

Vėliau šalies vadovas dalyvaus apskritojo stalo diskusijoje ir kalbėsis apie saugomų teritorijų šiandieninę problematiką ir ateities perspektyvas, o po jos vyks spaudos konferencija.

Baigdamas savo vizitą, šalies vadovas lankysis Molėtų rajone, Dubingių piliavietės teritorijoje ir susipažins su vykdomais archeologiniais tyrimais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.