Mokymas atlikti abortą gali prieštarauti ginekologo sąžinei, perspėja dvasininkai

Vyskupų konferencija kritikuoja Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) rengiamą dokumentą, kuris įpareigos akušerius ginekologus gebėti atlikti nėštumo nutraukimo operacijas iki 22 savaitės, sterilizaciją bei dirbtinį apvaisinimą.

Vyskupų konferencijos trečiadienį išplatintame atvirame laiške Sveikatos apsaugos ministrui Rimvydui Turčinskui teigiama, kad tokios normos pavers akušerio ginekologo specialybę neprieinamą „daugeliui jaunuolių, kurie mielai rinktųsi kelią tarnauti gyvybei (…) arba vers būsimuosius medikus elgtis prieš sąžinę”.

Pasak dvasininkų, įpareigojimas gydytojams išmokti atlikti minėtas procedūras taip pat kels ir sudėtingų teisinių klausimų, susijusių su medicinos normos atitikimu Konstitucijai ir įstatymams, kurie įtvirtina sąžinės laisvę.

„Akušeriai ginekologai dar tik pasirinkę specializaciją, jau yra verčiami prieš savo sąžinę atlikti abortus. Nepaklusę rafinuotai vadovų ir kolegų prievartai, rizikuoja negauti gydytojo diplomo arba prarasti darbą. Sielovadoje susiduriama su faktais, kad gydytojai, neatlaikę spaudimo žudyti negimusią gyvybę, verčiau pasirenka išvykti iš Lietuvos ir įsidarbina svetur, kur jų teisė nesielgti prieš sąžinę yra gerbiama”, – apgailestaujama laiške, kviečiantys atidžiai bei atsakingai apsvarstyti rengiamą medicinos normą „Gydytojas akušeris ginekologas” ir patvirtinti tokį dokumentą, kuris apsaugotų medikus nuo sąžinės konflikto.

Maždaug 80 proc. Lietuvos gyventojų laiko save Romos katalikais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.