Kauno sporto halės atnaujinimo darbai prasidės nuo stogo

Kauno sporto halės laikančiosios konstrukcijos yra pakankamai patvarios, tačiau stogo atsparumas ugniai yra mažesnis už minimalų, sijų standumas – nepakankamas, kai kurios jų stipriai įlinkusios.

Kauno technologijos universiteto Architektūros ir statybos instituto ekspertas Viktoras Doveika ir konstruktorius Remigijus Čepas konstatavo, jog būtina planuoti legendinio laikinosios sostinės statinio stogo remontą, dabartinę jo dangą pakeisti nedegių medžiagų konstrukcijomis.

Šių ekspertų išvados buvo pateiktos ir Kauno tarybos kolegijos posėdyje.

„Politikai pritarė, kad Halės stogą reikėtų atnaujinti. Tuo reikalu pavesta rūpintis Kauno miesto savivaldybės Statybos skyriui”, – sakė Kūno kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Alvydas Šidlauskas.

Kauno valdininkai sutinka, jog svarbiausia – Halės stogą nudažyti šiuolaikiniais dažais, kurie yra ypač atsparūs ugnies plitimui.

Sporto halė pastatyta 1939 metais, o apie 2000-uosius buvo atliktas stogo danga buvo taisyta.

Halę eksploatuojančios įstaigos S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Vytas Snarskis dar pernai, atlikus pagrindinių pastato konstrukcijų ekspertizę, džiaugėsi, kad pastatas išliko labai tvirtas. Direktorius stebėjosi halę konstravusio inžinieriaus A. Rozenbliumo inžinerine išmone.

„Pastatas ne tik tvirtas, bet ir universalus. Čia puikiai galima rengti ne tik sporto varžybas, koncertus, bet ir cirko pasirodymus. Profesionalūs cirko artistai man ne kartą sakė, kad halėje jaučiasi geriau nei šiuolaikinėse arenose”, – tvirtino V. Snarskis.

V. Snarskis įsitikinęs, kad kai Kaune pradės veikti universali sporto arena, senoji halė neapmirs ir netaps tik prisiminimus keliančiu muziejumi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.