Kovotojas šovinius nešė kišenėse

Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” kovotojas nugvelbė beveik du šimtus kovinių šovinių.

Tai paaiškėjo, kai arietis įkliuvo gabendamas kontrabandines cigaretes.

Vakar prieš teismą stojęs Vilniaus rajone gyvenantis 28 metų „Aro” kovotojas Svajūnas Kurpius neneigė kaltės.

Jis pasakojo pernai rudenį Gariūnų turgavietėje susipažinęs su kažkokiu Dariumi. Vyrai aptarė galimybę įsigyti nemažą kiekį rusiškų rūkalų.

S.Kurpius pasakojo šiemet balandžio pabaigoje gavęs Dariaus žinutę ir susiruošęs su juo susitikti. Darius jo laukė netoli Kryžkalnio. Kiek pavažiavę jie apsikeitė automobiliais, ir S.Kurpius likęs laukti Dariaus.

Netrukus Darius grįžo su S.Kurpiaus automobiliu, prikimštu dėžių su cigaretėmis.

Tą patį rytą vos pervažiavusį Batakių geležinkelio pervažą Tauragės rajone muitininkai sustabdė ariečio vairuojamą „Renault Espace”.

Automobilyje buvo 18 500 pakelių „Saint George lights” ir tūkstantis pakelių „Saint George” cigarečių, pažymėtų rušiškomis banderolėmis.

Bendra kontrabandinių rūkalų vertė – 49 173 litų.

Tą pačią dieną pareigūnai atliko kratą S.Kurpiaus namuose Grikienių kaime, Vilniaus rajone. Jos metu viename rašomojo stalo stalčių aptiktas vienas 7,62 kalibro kovinis šovinys, kuris naudojamas įvairiems graižtviniams ginklams, ir 183 vienetai 9 kalibro šovinių.

Arietis paaiškino, kad automato šovinį parsivežė baigęs tarnybą Vidaus tarnybos Antrajame pulke, specialiosios paskirties kuopoje, atminimui apie tarnybą Lietuvos kariuomenėje.

Visą krūvą kitų kovinių šovinių jis tikino sukaupęs per tarnybos „Are” metus. Kaskart per šaudymo pratybas jis į kišenę įsimesdavęs po porą neiššautų šovinių. Jų reikėję pasiruošimui šaudymo varžyboms.

S.Kurpiaus tikinimu, jis negrobė, o tik kaupė savo namuose šaudmenis.

Toks kovotojo paaiškinimas iškėlė klausimus apie tai, kaip tarnybos vietoje saugomi šaudmenys ir ar pratybų metu įmanoma dalį neiššautų šovinių išsinešti.

Į kitą teismo posėdį ketinama kviesti visą būrį pareigūnų, kurie turėtų paaiškinti, ar S.Kurpio versija įtikinama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.