Alkoholis didina riziką susirgti žarnyno vėžiu

Kas dieną išgeriamas bokalas alaus ar didelė taurė vyno 10 proc. padidina riziką susirgti žarnyno vėžiu, tvirtina mokslininkai. Didžiosios Britanijos vėžio tyrimų centras nustatė, kad kuo dažniau žmonės vartoja alkoholį, tuo labiau didėja rizika susirgti šia vėžio forma, pranešė BBC.

Žmonėms, kurie kasdien išgeria daugiau nei 30 gramų stipraus alkoholinio gėrimo arba mažiau nei du bokalus stipraus alaus, 25 proc. padidėja rizika susirgti žarnyno vėžiu.

Tyrimo duomenys, kuriame dalyvavo beveik 480 tūkst. žmonių, išspausdinti „International Journal of Cancer”.

Profesorius Timas Ky (Tim Key) teigė: „Tyrimo duomenys aiškiai parodo, kad kuo daugiau alkoholio žmonės suvartoja, tuo labiau didėja rizika susirgti žarnyno vėžiu”.

„Rizika padidėja nesmarkiai, tačiau labai svarbu, kad žmonės suprastų, jog atsisakę alkoholio jie gali sumažinti riziką susirgti įvairiomis vėžio formomis, tarp jų – ir žarnyno”, – pridūrė profesorius.

Tyrėjai apklausė 480 tūkst. žmonių apie jų alkoholio vartojimo įpročius ir sekė juos šešerius metus. Per šį laikotarpį 1 tūkst. 833 žmonės susirgo gaubtinės žarnos vėžiu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.