Verslininkas purtosi „spekulianto” epiteto ir skundžia teismui Vilniaus konservatorių lyderį

Verslininkas Alfridas Putramentas purtosi „spekulianto” epiteto, kurį jam lipdo Vilniaus konservatorių lyderis Kęstutis Masiulis, ir skundžia jį teismui.

„Jis mane vadina spekuliantu, nors aš jokios žemės neturiu, sako, kad aš žlugdau oro uosto plėtrą. Man daromas didelis spaudimas, nuostoliai auga, skaitliukas tai sukasi. Jau tris mėnesius (Vilniaus miesto savivaldybės – BNS) taryboje nepriimamas sprendimas. Man spaudimas pakilęs, investuotojai už nugaros stovi, juk aš čia ne vienas esu”, – skundo priežastis BNS aiškino A.Putramentas.

Su nušalintuoju prezidentu Rolandu Paksu siejamas A.Putramentas Vilniaus priemiestyje Pupinėje yra supirkęs 30 hektarų žemės, kurią norėtų panaudoti gyvenamųjų namų statybai.

Tuo tarpu bendrasis sostinės planas, anot K.Masiulio, „yra skylėtas”. Jo teigimu, pagal senąjį bendrąjį planą, kuris galiojo iki 2006 m. pabaigos, Pupinėje buvo numatyta tik pramonės plėtra, tačiau pats planas turėjo „skylę” – jis leido keisti iki 20 proc. suplanuotos teritorijos.

Anot K.Masiulio, tada A.Putramentas ir pradėjo savo veiklą. Tačiau paskutinėmis Artūro Zuoko buvimo meru dienomis buvo patvirtintas naujasis bendrasis Vilniaus miesto planas, kuris nebepaliko galimybių jį keisti, bet, Vilniaus konservatorių lyderio teigimu, dėl užsitęsusių teismų ir nuolatinio spaudimo plane palikta pastaba, Pupinėje „leidžianti nagrinėti gyvenamųjų namų statybų galimybę”.

„Aš kovoju už viešą interesą. Negali būti taip, kad koks nors žemės spekuliantas jauktų miestą. Specialistai sako ir aš sakau, kad pastačius gyvenamuosius namus Pupinėje, atsiras didžiulis gyventojų spaudimas nestatyti jokios pramonės”, – BNS kalbėjo K.Masiulis.

Jo teigimu, investuotojui reikia kuo greičiau realizuoti idėją ir gauti pelną, tuo tarpu prieštaraujant gyventojams būtų įsivelta į ilgą ir varginantį teismų maratoną.

„Miestas niekada neplanavo ten statyti gyvenamųjų namų. Putramentas pradeda planuoti miesto plėtrą. Čia tas pats, jei kokie pirkliai pradėtų planuoti karą. Aš kovoju už suvaldytą situaciją”, – teigė konservatorius.

Tuo tarpu A.Putramentas anksčiau yra teigęs, kad ankstesnės sudėties tarybos patvirtintas Vilniaus miesto bendrasis planas ir koncepcija leidžia mažaaukštę gyvenamųjų namų statybą už triukšmo zonos, todėl jam nesuprantama, kodėl dabar konservatoriai ir liberalcentristai išsižada savo parašais patvirtinto plano.

A.Putramento vadovaujama bendrovė „Saulės dovanos” nėra gavusi leidimo gyvenamųjų namų statyboms Pupinės kaime.

Verslininkas neseniai buvo netiesiogiai apkaltintas, esą per savo tariamą patikėtinį Andrejų Šnerį siekė papirkti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narius Sergejų Dmitrijevą ir Gintautą Babravičių, kad šie dalyvautų tarybos posėdyje priimant jam naudingus sprendimus.

Tyrimą dėl galimo savivaldybės tarybos narių papirkimo pradėjo ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) gavusi liberaldemokratų lyderio R.Pakso bei konservatorių frakcijos miesto taryboje kreipimąsi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Verslininkas purtosi „spekulianto” epiteto ir skundžia teismui Vilniaus konservatorių lyderį"

  1. slaptuju kova

    povandeniniu slaptuju kova tarpusavio

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.