Kas gaminama Klaipėdoje

Kaip apibūdintume Klaipėdą – trečią pagal dydį Lietuvos miestą būsimam verslo partneriui gamybos požiūriu.

Miesto ekonomikoje vyrauja paslaugos (uosto krovos darbai, turizmas) – per 70 proc. Apie 30 proc. tenka statybai ir gamybai. Pagal gamybos mastelį ir pramonės lygį uostamiestis užima antrą vietą šalyje ir atsilieka tik nuo sostinės Vilniaus. Taigi ekonominių rodiklių atžvilgiu Klaipėda yra viena iš lyderių Lietuvoje.

Perspektyviausios pramonės šakos uostamiestyje yra maisto pramonė, laivų statyba, jų remontas, medienos bei lengvoji pramonė.

Maisto pramonė visuomet buvo ir bus svarbi ne tik konkretaus miesto, bet ir visos šalies ūkio sistemos dalis. Klaipėdoje yra nemažai įmonių, gaminančių maisto ir gėrimų produkciją.

Garsėja mėsos produktų gamintojai. Dukterinė „Žemaitijos pieno” bendrovė „Klaipėdos pienas” dabar per parą pagamina apie 15 tonų įvairaus skonio ir rūšių ledų. Klaipėdoje ledai gaminami iš natūralaus pieno bei grietinėlės.

UAB „Provit Industrija” per metus pagamina apie 1500 tonų delikatesinės žuvies produkcijos.

Šiuo metu „Klaipėdos konditerija” gamina apie 60 rūšių ledinukų, karamelinių saldainių su įdaru ir dražė. Gamybai įmonė naudoja lietuvišką cukrų. Gliukozės sirupą ir kvapiasias medžiagas importuoja iš Vokietijos.

UAB „Klaipėdos duona” užsiima duonos, konditerijos kepinių gamyba. Šiuo metu bendrovėje kepama apie 80 įvairių duonos, pyrago, konditerijos gaminių.

Uostamiestyje verdamas žinomas alus. „Švyturys” – seniausia veikianti alaus darykla Lietuvoje, o per kelis šimtmečius šios Klaipėdos daryklos gaminamą alų pamėgo ne tik pajūrio, bet ir visos Lietuvos gyventojai.

Klaipėdos kraštas turi ir naminių gyvūnų ėdalo gamybos įmonę. UAB „Masterfoods”, įsikūrusi Gargžduose, gamina maistą naminiams gyvūnėliams.

AB „Klaipėdos baldai” priklauso koncerno SBA įmonių grupei, gamina šiuolaikinio, modernaus stiliaus korpusinius svetainės, miegamojo baldus, spintas, lentynas.

Lengvosios pramonės srityje sunku išskirti dominuojančias įmones. Galima paminėti kelias firmas, užsiimančias drabužių gamyba.

UAB „Julvija” gamina didelį asortimentą specialios paskirties rūbų, skirtų darbui, laisvalaikiui ir sportui. Įmonė yra pripažinta lydere Rytų Europoje tarp gamintojų, kurie gamina vandeniui atsparius ir kvėpuojančius rūbus.

Įmonė ,,Annabela’’ siuva ir parduoda vestuvines, vakarines, progines vaikiškas sukneles ir aksesuarus prie jų.

Pasak Klaipėdos pramonininkų asociacijos viceprezidento R. Tamašiūno, tai, kad uostamiestis pagal ekonominę galią užima antrą vietą po Vilniaus, įrodo, kad mieste gaminamos produkcijos apimtys yra nemažos. Pašnekovo teigimu, verslo aplinka Klaipėdoje yra pakankamai gera, o verslininkams reikėtų mažiau skųstis, daugiau dirbti, nes galimybių įsitvirtinti rinkoje tikrai yra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.