Vidmantas Urbonas ketina sugrįžti į kovą už Seimo nario kėdę

Dusyk grumtynes su nepalankiomis gamtos sąlygomis pralaimėjęs 49 metų panevėžietis ketina sugrįžti ne tiktai į Baltijos jūrą ir Lamanšo sąsiaurį.

V.Urbono bendražygiai Tėvynės sąjungoje tvirtina, kad sportininko planuose yra ir rinkimai į Seimą, rašo „Lietuvos rytas”.

Parlamentaro mandato dabartinis Panevėžio tarybos narys siekė per Seimo rinkimus 2004 metais, bet ir iš jų buvo priverstas pasitraukti vos spėjęs startuoti. Tuomet konservatorius buvo pašalintas iš kandidatų, nes anketoje neužsiminė apie buvusį teistumą.

V.Urbonas buvo teisiamas už tai, kad neblaivus sukėlė autoavariją. Panevėžio miesto Sveikatos, sporto ir socialinės rūpybos komiteto vadovui tuomet buvo skirta minimali piniginė bauda – 700 litų.

Panevėžiečio bendražygiai neabejoja, kad šį kartą V.Urboną lydės sėkmė. Pastaruoju metus smarkiai išpopuliarėjęs buvęs pasaulio ultra-triatlono čempionas 2008 metais į Seimą turėtų kandidatuoti Panevėžio vienmandatėje rinkimų apygardoje, taip pat – Tėvynės sąjungos sąraše.

Tačiau pats V.Urbonas apie dalyvavimą Seimo rinkimuose kol kas kalba miglotai.

„Manau, jog tikimybė, kad V.Urbonas dalyvaus Seimo rinkimuose, yra devyniasdešimt devyni procentai”, – „Lietuvos rytui” vakar tvirtino vienas konservatorių lyderių Jurgis Razma.

Tuo tarpu V.Urbonas aiškino, jog pats dar nėra apsisprendęs, ar norėtų dalyvauti rinkimuose.

„Man ne tas dabar galvoje. Ji užimta ekologiniu projektu, taip pat kitais reikalais – sporto arenos, ledo rūmų, teniso aikštyno statybomis”, – vakar išsisukinėjo nuo tiesaus atsakymo Panevėžio savivaldybės tarybos narys.

V.Urbonas liepos 22-ąją pradėjo paties sumanytą žygį „Baltija – ateities kartoms”.

Nors sumanymas perplaukti nenuspėjamą jūrą nebuvo itin sėkmingas (iki tikslo pritrūko 95 kilometrų), panevėžietį sekmadienį Palangoje buvo bandoma sutikti kaip didvyrį.

Į krantą išlipęs Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys pažadėjo, kad vėliau perplauks likusią Baltijos dalį.

Įveikti Baltijos jūrą nuo tos vietos, kur dėl gamtos stichijos buvo priverstas sustoti, panevėžietis ketina artimiausiu metu, kai tik sulauks žinių, kad įsivyrauja šiam žygiui tinkami orai.

Ateityje V.Urbonas taip pat ketina grįžti ir į Lamanšo sąsiaurį, kurį prieš metus bandė perplaukti, bet dėl nepalankių oro sąlygų turėjo pasiduoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.