Lietuvos kariuomenės vadas Rygoje aptars karinėse misijose dalyvavusių karių padėtį

Laikinasis Lietuvos kariuomenės vadas KAM Gynybos štabo viršininkas brigados generolas Vitalijus Vaikšnoras ketvirtadienį dalyvaus kongrese Rygoje, kur bus aptariama iš karinių misijų grįžusių rezervo karių padėtis.
Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, šią savaitę Latvijos sostinėje vyks penkias dienas truksiantis 60-asis Bendros sąjungininkų atsargos karininkų konfederacijos (CIOR) ir Bendros sąjungininkų atsargos karo gydytojų konfederacijos (CIOMR) kongresas.

Kongrese planuoja dalyvauti daugiau nei 800 atstovų iš NATO ir Partnerystės taikos labui programos šalių.

Renginio metu bus rengiamos kasmetinės rezervo karių profesinių gabumų rungčių varžybos, vyks jaunųjų rezervo karininkų darbo grupių susitikimai.

Renginyje taip pat dalyvaus trijų naujų NATO Partnerystės taikos labui programos narių – Bosnijos ir Hercegovinos, Juodkalnijos ir Serbijos – atstovai.

CIOR 1948 metais įsteigė Belgijos, Nyderlandų ir Prancūzijos atsargos karininkų asociacijos, Konfederacija vienija 1,3 milijono rezervo karių iš 36 šalių, taip pat visas veikiančias NATO šalių atsargos karininkų asociacijas ir yra nepolitinė, nevyriausybinė ne pelno siekianti organizacija, skirta NATO atsargos karininkų asociacijoms bendradarbiauti ir solidarizuotis Aljanse.

Pagrindiniai CIOR veiklos uždaviniai yra remti NATO politiką, padėti siekiant Aljanso uždavinių, palaikyti ryšius su NATO karine valdžia ir vadovybe, plėtoti tarptautinius ryšius tarp atsargos pareigūnų.

CIOMR buvo įkurta Briuselyje 1947 metais kaip oficiali NATO atsargos pajėgų karo gydytojų organizacija. Ją įkūrė Belgija, Nyderlandai ir Prancūzija, dabar konfederacija vienija visas CIOR valstybes nares.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.