Atsinaujinęs universitetas pasitiks artojus

Pakaunėje įsikūrusiame Lietuvos žemės ūkio universitete (LŽŪU) atidarytas Mokslo ir technologijų parkas.

Šalia duris atvėrė universalus paviljonas ir 350 vietų renovuotas bendrabutis.

Pasak LŽŪU Technologijų parko direktoriaus Virginijaus Venskutonio, toks parkas leis suaktyvinti čia įsikursiančių centrų veiklą bei išplėsti universitete organizuojamas pamėgtas pavasarines ir rudenines žemės ir miškų ūkio parodas. Jau dabar parodų organizatoriai Kaune ima domėtis galimybe čia organizuoti ir ne žemės ūkio srities parodas.

Pirmiausia naujojo komplekso laukia išbandymas tarptautiniais renginiais. Jau rugsėjį naujasis Mokslo ir technologijų parkas priims 54-ųjų Pasaulio arimo varžybų ir šešioliktą kartą rengiamos parodos „AgroBalt 2007” organizacinius centrus, čia bus rengiamos konferencijos, teikiamos kitos paslaugos.

LŽŪU Mokslo ir technologijų parkas keliasi į universiteto teritorijoje esantį atnaujintą pastatą. Tai dar praėjusio amžiaus devintą dešimtmetį pradėta statyti 600 vietų valgykla, kuri taip ir nebuvo užbaigta, statybos keliolikai metų konservuotos. Tik 2002 metais gavus valstybės finansavimą pradėta pastato renovacija. Darbų sąmatinė vertė – 12 mln. litų.

Mokslo ir technologijų parko pastate žada įsikurti įstaigos, skatinančios agrarinio sektoriaus pažangą, propaguojančios naujas technologijas, žemės ūkio darbuotojams organizuojančios tęstinio mokymo kursus.

Moderniai atnaujintame penkių aukštų bendrabutyje, pritaikytame ir neįgaliųjų poreikiams, pirmieji įsikurs rugsėjo 13-17 dienomis į Pasaulio arimo varžybas atvykę artojų komandų nariai, teisėjai iš užsienio bei Pasaulio artojų asociacijos valdybos nariai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.