Anglijoje „Vėtra” neišvengė sutriuškinimo

Vilniaus „Vėtros” futbolininkai Intertoto taurės turnyro trečiajame etape anglų ekipai „Blackburn Rovers” bendru rezultatu nusileido 0:6. Po nesėkmės 0:2 namie vilniečiai šeštadienį Anglijoje pralaimėjo 0:4.

Vienu Intertoto varžybų nugalėtojų tapęs Blekberno klubas iškovojo kelialapį į UEFA taurės turnyrą. „Vėtra” Intertoto turnyro trečiajame etape rungtyniavo antrą kartą per klubo istoriją.

Dešimtukas neatsilaikė

Sostinės komanda Anglijoje neturėjo jokių vilčių, juolab jog daugiau kaip kėlinį vilniečiams teko žaisti ne visos sudėties. 41-ą minutę „Vėtros” legionierius iš Makedonijos Dejanas Milošeskis kovodamas dėl kamuolio smogė varžovui alkūne. Už tai jam parodyta antra per šį mačą geltona kortelė (pirmą kartą futbolininkas įspėtas 32-ą min.) automatiškai virto raudona. Beje, pirmąsias rungtynes su „Blackburn” D.Milošeskis turėjo praleisti dėl dviejų įspėjimų.

„Vėtros” žaidimui vadovaujantis Donatas Vencevičius tvirtino, kad iki D.Milošeskio pašalinimo su grėsmingais varžovais buvo rungtyniaujama kaip su lygiais. 23-ią minutę įvartį galėjo pelnyti „Vėtros” puolėjas iš Brazilijos Severino, bet atsidūręs vienas prieš „Blackburn” vartininką jis nesugebėjo pataikyti į tolimąjį vartų kampą.

Po trijų minučių šeimininkai išsiveržė į priekį – laimėjęs oro dvikovą su „Vėtros” gynėju iš Brazilijos Pedro taikliai galva smūgiavo norvegas Mortenas Gamstas Pedersenas. Tuoj po pertraukos M.G.Pederseno perduotą kamuolį į vartus nukreipė „Blackburn” puolėjas iš Grenados Jasonas Robertsas. 54-ą minutę pasižymėjo anglų klubo atakų lyderis iš PAR Benni McCartthy, o dar po dviejų minučių gynėjas iš Kongo Christopheris Samba ketvirtą kartą „nuginklavo” vilniečių vartininką.

„Ewood Park” stadione, kuriame telpa 31 tūkst. žiūrovų, rungtynes stebėjo 11 800 futbolo aistruolių. Palaikyti „Vėtros” atvyko tik kelios dešimtys Anglijoje dirbančių lietuvių.

Rungtynių rezultatai

Intertoto turnyro III etapo atsakomosios rungtynės

BLACKBURN (Amglija) – VĖTRA 4:0 (1:0). I mačas – 2:0.

Įvarčiai: 1:0 Pedersenas (26), 2:0 Robertsas (46), 3:0 McCarthy (54), 4:0 Samba (56).

„Vėtra”: Žutautas, Pedro, Skerla, Usačiovas, Sasnauskas, Juška (Vėževičius, 58), Panka (Raliukonis, 83), Božinovskis, Azizi (Karčemarskas, 75), Milošeskis, Severino.

Pašalintas: Milošeskis (41, už antrą įspėjimą).

Trabzono „Trabzonspor” (Turkija) – Galačio „Otelul” (Rumunija) 1:2 („Otelul”: vartininkas P.Grybauskas žaidė visą mačą, puolėjas T.Labukas – nuo 15 min.). I – 1:2.

Genujos „Sampdoria” (Italija) – Varnos „Černo More” (Bulgarija) 1:0. I – 1:0.

„Lens” (Prancūzija) – Odesos „Černomorec” (Ukraina) 3:1. I – 0:0.

Madrido „Atletico” (Ispanija) – Bistritos „Gloria” (Rumunija) 1:0. I – 1:2.

Vakar žaisti dar šeši mačai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.