Frankfurte – „Mitsubishi Concept-cX“ premjera

Rugsėjo 13-23 dienomis 62 kartą rengiamoje tarptautinėje Frankfurto automobilių parodoje „Mitsubishi Motors” gamintojai pristatys naują koncepcinį automobilį „Mitsubishi Concept-cX”.

Naujasis automobilis turėtų atkreipti specialistų dėmesį ne tik įspūdingomis kėbulo linijomis, bet ir visiškai nauju dyzeliniu varikliu, jau dabar atitinkančiu griežčiausius „Euro 5” ekologinius reikalavimus bei kitais sprendimais, kurių dėka „Mitsubishi Concept-cX” pretenduoja tapti vienu ekologiškiausių automobilių.

Gamintojai tikina, kad naujasis 1,8 l darbo tūrio agregatas, komponuojamas su automatizuota mechanine transmisija, išsiskirs ne tik itin mažomis degalų sąnaudomis, bet ir išmetamųjų dujų kiekiu. Serijiniuose „Mitsubishi” modeliuose naujos kartos ekologiški dyzeliniai agregatai bus pradėti montuoti 2009 metais.

Ekologiškas ne tik šio automobilio variklis, bet ir interjeras. „Mitsubishi Concepts—cX” viduje panaudotos ekologiškai švarios apdailos medžiagos – vadinamasis ekologiškas plastikas. Tai – „Mitsubishi” gamintojų išradimas, leidžiantis įprastus automobilio viduje naudojamus plastikus pakeisti nauja, iš bambukų pagaminta ekologiška medžiaga. Naujoviška technologija turi net du svarbius pranašumus. Visų pirma, taupoma nafta, iš kurios gaminamos dabartinės plastmasės. Antra, itin sparčiai atsinaujinančios bambukų plantacijos absorbuoja didelį CO2 kiekį, todėl mažina šiltnamio efektą.

Kompaktiškų SUV klasės automobilių kategorijai priskiriamas „Mitsubishi Concept-cX”, anot gamintojų, turėtų būti ne tik naujausių technologijų pavyzdys, bet ir sąlyginai nebrangus sportiškumo ir funkcionalumo derinys. Tai kertinės savybės, kurių tikisi dažnas nedidelių visureigių pirkėjas, todėl „Mitsubishi Motors” neslepia ambicijų su šiuo modeliu taikyti į rinkos lyderių pozicijas.

4,1 m ilgio automobilis, kuriame pritaikyta naujajame „Mitsubishi Outlander” jau matyta elektra valdoma visų ratų pavara, „Mitsubishi” modelių gamoje užpildys nišą tarp įprastų lengvųjų automobilių ir visureigių.

Nesunku pastebėti, kad automobilio stilistika turės labai daug bendrų bruožų su netrukus Europoje pasirodysiančiu išraiškingu „Mitsubishi Lancer” sportišku sedanu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.