Studentų laukia grumtynės dėl „barakų”

Stojamųjų įtampą išgyvenusių būsimųjų studentų laukia dar vienas išbandymas – atranka vietai universiteto bendrabučiuose gauti, o nesėkmės atveju – varginanti būsto paieška.

Prašymus gyvenamai vietai bendrabutyje gauti studentai gali teikti iki rugpjūčio 1 dienos imtinai. Kam pasiseks apsigyventi nebrangiuose „barakų” kambarėliuose, internete bus paskelbta rugpjūčio 10 dieną. Tačiau jau dabar akivaizdu, kad į laimingųjų sąrašą pateks ne visi norintieji – šiemet Klaipėdos universitetas (KU) atvykėliams iš kitų miestų gali pasiūlyti vos kelis šimtus vietų.

Statybininkų pr. 43 bendrabučio administratorė Regina Urbonavičienė skundėsi, jog situacija kasmet prastėja – norinčiųjų apsigyventi bendrabutyje vis daugiau, o bendrabutis – ne guminis.

Iš viso 128 vietas turintis bendrabutis pernai atvykėliams iš kitų miestų galėjo pasiūlyti 43, o šiemet dvigubai mažiau – vos 23 vietas.

„Praėjusiais metais buvo daugiau absolventų. Šiemet studijas baigė tik 24 studentai, iš jų vienas įstojo į magistrantūrą ir pasilieka bendrabutyje. Jau dabar studentai turėtų sukrusti ir pulti ieškoti butų nuomai, nes universiteto bendrabučiai visų pageidaujančiųjų neišgalės priimti”, – sakė pokalbininkė.

Sausakimši ir šiame bendrabutyje studentams iš užsienio skirti kambariai. Anot R. Urbonavičienės, užsieniečiams skirtos 27 vietos, o šiuo metu jau užregistruoti 26 prašymai. Vis dėlto pastariesiems tikrai neteks vargti ieškant būsto.

„Į bendrabutį pateks visi pageidaujantys užsieniečiai. Jei pritrūktume vietų, jie bus apgyvendinti svečių kambariuose”, – užtikrino pokalbininkė.

Kur kas geresnė padėtis Malūnininkų g. 4 bendrabutyje. Šiemet čia galės įsikurti per 120 naujų gyventojų.

Šio bendrabučio administratorė Zita Mackevičienė situacijos dramatizuoti nelinkusi. Anot jos, laiku prašymus parašiusiems bei tam tikrus atrankos kriterijus atitinkantiems studentams vietos tikrai atsiras. Be to, neretai pagyvenę savaitę kitą studentai „pabėga”, todėl per mokslo metus paprastai atsiranda nemažai laisvų vietų.

Šiemet KU iš kitų miestų atvykusiems studentams iš viso galės pasiūlyti tik apie 200 vietų bendrabučiuose. Anot Studijų departamento direktoriaus pavaduotojos Vandos Strakšienės, kiekvienais metais norinčiųjų apsigyventi bendrabučiuose yra gerokai daugiau nei vietų.

Pagrindinis atrankos kriterijus, pokalbininkės teigimu, yra materialinė studento padėtis. Pirmenybė teikiama socialiai remtiniems studentams ar mažas pajamas gaunančių šeimų atžaloms. Be to, įvertinamas atstumas iki gyvenamosios vietos. Studentams iš aplinkinių miestų ir rajonų, anot V. Strakšienės, vieta bendrabutyje nėra skiriama.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.