Palangoje elektros energijos tiekimas nutrūko dėl gedimo elektros pastotėje

Palangos mieste dėl avarijos „Palangos” transformatorių pastotėje sutriko elektros energijos tiekimas.Be elektros įvairiose miesto vietose liko maždaug 5 tūkst. akcinės bendrovės „VST” klientų. Šiandien elektros energijos tiekimas Palangoje vėl nutrūko maždaug valandai. Be elektros buvo likę maždaug 150 elektros energijos vartotojų. Šiuo metu, atlikus perjungimus, elektros energijos tiekimas visiems VST bendrovės klientams jau atstatytas.
Pirminiais duomenimis gedimas įvyko 110/10 kV Palangos elektros pastotėje. Iš jos elektra paskirstoma ir tiekiama didžiajai miesto daliai. Pastotėje įvyko trumpas sujungimas ir suliepsnojo ten esantys elektros įrenginiai. Specialistai aiškinas gedimo priežastis. Manoma, jog gedimas pastotėje sąlygojo i tolesnių gedimų virtinę – beveik tuo pačiu metu gedimai užfiksuoti net 6 požeminiuose aukštos įtampos kabeliuose. Gedimams šalinti nedelsiant buvo išsiųstos operatyvinės brigados. Palangiškiam į pagalbą iškviestos ir gedimų šalinimo brigados iš Klaipėdos. Gedimus šalinti skubantys elektrikai į pagalbą pasitelkė policijos pareigūnus – daugelyje miesto vietų dėl transporto grūsčių specializuotam elektrikų transportui buvo sunku, o kai kur – neįmanoma pravažiuoti. Avarinės gedimų šalinimo brigados dirbo visą naktį. Centrinei Palangos miesto daliai elektros energijos tiekimas atstatytas maždaug per dvi valandas. Paskutiniai gedimai pašalinti ir elektros energijos tiekimas visiems bendrovės klientams atstatytas paryčiais – maždaug 5 val.

Bendrovė apie įvykusią avariją nedelsiant informavo miesto valdžią. VST bendrovės duomenimis, elektros energijos tiekimo sutrikimas nesutrukdė mieste vykusiam festivaliui „Laumės juosta” bei automobilių lenktynėms.

Bendrovė nuoširdžiai atsiprašo savo klientų bei Palangos miesto svečių dėl patirtų nepatogumų. Ir deda visas pastangas, kad panašios avarijos mieste nebepasikartotų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.