Oninių atlaidai ir šventė

Šį sekmadienį vaizdingame Skinijos upės slėnyje, Vėžaičiuose, vyks gilias tradicijas turinti Oninių šventė.

Oninės Vėžaičiuose šiemet švenčiamos 93-iąjį kartą. Ši vidurvasario šventė turi gilias tradicijas ir yra populiariausia vietos šventė. Specialiai į Oninių atlaidus Vėžaičių ir aplinkinių kaimų gyventojai sugrįžta iš visų pasaulio kraštų.

Ši šventė turi savą, jaudinančią istoriją.

„1914 metais Kekių kaime mirė vos 20 metų sulaukusi Grikšų ūkininko dukra Onutė. Visą jos kraitį šeima paaukojo Vėžaičių šv. Kazimiero Išpažinėjo bažnyčiai. Merginos atminimui bažnyčioje surengti Oninių atlaidai tapo tradiciniais, o vėliau išaugo į didelę kultūros ir sporto šventę”, – pasakojo Vėžaičių kultūros namų direktorė Alma Slušnytė.

Šiemetinėje Oninių šventėje bus ne tik atlaidai bei Onų pasveikinimas, bet ir dailės paroda, kurią pristatys dailės klubas „Nomeda”, muzikos programa, kurioje dalyvaus Vėžaičių kultūros namų vaikų šokių kolektyvas „Karuselė”, pagyvenusių žmonių ansamblis „Vaivorykštė”, estradinis ansamblis „Draugai”, grupė „Tabasco”, Vėžaičių, Lapių, Brožių kapelos.

Tap pat bus linksmosios vaikų estafetės, krepšinio ir rankų lenkimo varžybos. Nuo 16 val. iki vidurnakčio vyksiančią šventę užbaigs fejerverkai.

Išskirtinis dėmesys šventėje bus skirtas Onoms. Pasak A. Slušnytės, visos atvykusios į šventę Onos bus apdovanotos gėlėmis ir dalyvaus konkurse dėl vietinio laikraščio prenumeratos.

Šiuo metu Vėžaičiuose gyvena 20, o aplinkiniuose kaimeliuose dar 50 Onų ir Onučių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Oninių atlaidai ir šventė"

  1. jurate

    na as pati gyvenu vezaiciuos ir zinau kiekviena iviki

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.