Pasieniečiams kaimietis granatą vežė pasikabinęs maišelyje ant traktoriaus

Penktadienį prieš vidudienį prie Viešvilės užkardos teritorijos vartų traktoriumi atidardėjęs vyras pasieniečiams atvežė granatą. Traktorininkas kaimo keliukais ją vežė įdėjęs į polietileno maišelį ir pakabinęs traktoriaus gale, nenutuokdamas, kad kelia pavojų sau ir aplinkiniams.
Likus keliolikai minučių iki vidudienio prie Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos Jurbarko rajone privažiavo traktorius. Juo atvykęs vietinis gyventojas pranešė pasieniečiams norįs atiduoti granatą, kurią rado laukuose dirbdamas žemės darbus ir rinkdamas akmenis.

Pasieniečių nuostabai, jis sprogmenį atvežė užsikabinęs ant traktoriaus maišelį ir į jį įdėjęs granatą. VSAT pareigūnai iškart suprato, kad atgabenta rankinė granata F-1 yra pavojinga, ir kaimiečio maišelį atsargiai padėjo ant žemės užkardos teritorijoje. Pavojų didino tai, kad granatos sprogdiklis buvo gerokai nurūdijęs.

Viešvilės pasieniečiai iškart iškvietė Tauragės motorizuotojo pėstininkų bataliono išminuotojus, informavo policiją. Netrukus atvykę išminuotojai patvirtino, kad granata kelia pavojų. Jie išsivežė sprogmenį ir saugioje vietoje netoli Nemuno ją sunaikino.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.