Airijoje sulaikytas pabėgęs tragiškos avarijos kaltininkas

Airijos pareigūnai ketvirtadienio vakarą sulaikė 19-metį Raseinių gyventoją Darių Vaičekauską, kuris įtariamas praėjusią savaitę mirtinai suvažinėjęs dvi moteris ir sužalojęs dar tris žmones.

Įtariamasis buvo sulaikytas 19 val. 50 min. Lietuvos laiku.

Pranešimą apie įtariamojo sulaikymą Generalinė prokuratūra teigia gavusi iš Airijos teisingumo lygybės ir teisės reformų departamento.

Įtariamasis sutiko, kad artimiausiu metu būtų perduotas Lietuvai.

D.Vaičekauskas buvo sulaikytas tą pat dieną, kai Lietuvos Generalinė prokuratūra išdavė Europos arešto orderį jam sulaikyti. Pranešimas apie Europos arešto išdavimą buvo išsiųstas į Airiją. Jį gavusi, Airija sulaikė įtariamąjį.

19-metis D.Vaičekauskas tragišką avariją sukėlė praėjusio sekmadienio naktį Raseinių rajone, kai jo vairuojamas automobilis „Opel Vectra” išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir rėžėsi į pėsčiųjų būrį.

Nuo traumų vietoje žuvo dvi moterys. Dar trys asmenys buvo sužeisti, tarp jų – dvejų metų vaikas. Automobilis nuvažiavo nesustojęs.

To pat sekmadienio vakarą D.Vaičekauskas išskrido į Airiją. Pareigūnai apie tai sužinojo, kai paskelbė jo paiešką.

Svečioje šalyje be pragyvenimo šaltinio atsidūręs D.Vaičekauskas netrukus pats prisistatė Dublino policijos pareigūnams. Tačiau airiai negalėjo jo sulaikyti, nes neturėjo tam reikalingų dokumentų – Lietuva tuo metu dar nebuvo išdavusi Europos arešto orderio. Pats D.Vaičekauskas neturi pinigų grįžimui į Lietuvą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.