Dėl išaugusios naftos paklausos pabrango alus

Dėl augančių pasaulinių naftos kainų pastebimai išaugo alaus kainos Jungtinėse Valstijose, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose ir kitose alų gaminančiose šalyse, praneša amerikiečių savaitraštis „Newsweek”.

Brangstant naftai, brangsta ir benzinas, todėl, pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose ūkininkai skuba užsėti savo laukus kukurūzais, skirtais biodyzelinio kuro gamybai. Dėl šios priežasties mažėja miežių, pagrindinio daugumos alaus rūšių komponento, pasėliai.

Dėl sumažėjusio miežių tiekimo rinkai per pastaruosius vienuolika mėnesių miežių kainos pašoko 79 procentais.

Dėl išaugusių plieno (naudojamo alaus skardinių gamybai) ir stiklo (alaus butelių gamybai) kainų per pastaruosius metus vidutinė vienos pintos alaus kaina Jungtinėse Valstijose šoktelėjo 3,8 procento, praneša savaitraštis.

Didžiojoje Britanijoje stambi alaus gamintoja „Scottish & Newcastle” šių metų kovą padidino savo produkcijos kainą 3,9 procento.

Nyderlanduose koncerno „Heineken” vadovas šių metų vasarį perspėjo, kad alus gali pabrangti 7-8 procentais.

„Newsweek” taip pat primena, kad Vokietijoje litras alaus per festivalį „Oktoberfest” kainuoja 10 JAV dolerių ir 90 centų, arba vienu doleriu daugiau nei 2005 metais.

Pietų Afrikoje alaus gamintoja „SABMiller” dėl butelių stiklo trūkumo šių metų birželį susidūrė su sunkumais ir planuoja padidinti savo produkcijos kainas, praneša „Newsweek”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.