Jau grįžęs Šaras Šiauliuose nežais

Iš JAV į Lietuvą vakar prieš vidurnaktį grįžusio Lietuvos krepšinio rinktinės įžaidėjo Šarūno Jasikevičius šiandien neišvysime naujuosiuose Šiaulių sporto rūmuose, kur nacionalinė Lietuvos komanda susitiks su Švedijos rinktine.

Su Šiaurės Amerikos nacionalinės krepšinio lygos (NBA) klubu „Golden State Warriors” dar metus galiojančią sutartį turintis Š.Jasikevičius JAV gerokai užtruko tvarkydamas išvykimo iš šalies dokumentus.

Iš oro uosto – į Kauną

Grįžęs į Lietuvą Š.Jasikevičius iš oro uosto turėjo vykti į Kauną, ten jis praleis kelias dienas. Paskui važiuos į Rygą, kur mūsų šalies rinktinė dalyvaus tarptautiniame turnyre. Šiandien iš ryto mūsų krepšininkai iš Klaipėdos vyks į Šiaulius – tiesiai į treniruotę naujojoje arenoje, o vakare ten rungtyniaus su švedais. Tai bus pirmosios Lietuvos ekipos rungtynės, vadovaujant Ramūnui Butautui.

Vakar vakare Šiaulių areną išbandė Lietuvos studentų rinktinė – ji irgi susitiko su Švedijos komanda.

Nenorėjo gadinti šventės

Rungtynių su Švedija išvakarėse rinktinės trenerio asistentas Rimas Kurtinaitis „Lietuvos žinioms” sakė: „Mūsų tikslas – Europos čempionate užimti prizinę vietą, kad iškart patektume į Pekino olimpiadą. Dėl to būtina išsiugdyti nugalėtojų charakterį. Tad jau šiandien Šiauliuose privalėsime parodyti, ko esame verti. Mūsų minusas rengiantis mačui su švedais tas, kad tik tris dienas sportavome salėje. Šios rungtynės per ankstyvos, tačiau nesinori šiauliečiams gadinti šventės, – kalbėjo R.Kurtinaitis. – Vyrų nusiteikimas trenerius tenkina. Rezultato prognozuoti nenoriu, tačiau dirbame pagal planą. Liepos 30 dieną išvykstame į turnyrą Latvijoje – rugpjūčio 3-5 dienomis Rygoje žaisime su Latvijos, Baltarusijos ir Naujosios Zelandijos rinktinėmis. Deja, žadėtoji Rusijos komanda ten neatvyks.”

Šaras – tiesiai į Rygą

Paklaustas, kada prie rinktinės prisidės Š.Jasikevičius, trenerio asistentas sakė, kad Šiauliuose įžaidėjas tikrai nepasirodys. Rinktinės fizinio rengimo treneris Virginijus Mikalauskas vakar grįžo į Kauną, ten jis individualiai dirbs su Šaru iki turnyro Rygoje. Į Latvijos sostinę Š.Jasikevičius, kaip ir rinktinė, vyks jau pirmadienį, tris dienas pasitreniruos drauge su seniai matytais nacionalinės komandos krepšininkais ir tada jau žais turnyre.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.