Kyšio paėmimu įtariamas sostinės savivaldybės tarnautojas bus laikomas namų arešte

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas ketvirtadienį paskyrė namų areštą kyšininkavimu įtariamam Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktoriui Dariui Šalugai.

Teismas taip pat laikinai nušalino D.Šalugą nuo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko pareigų.

Bylą tiriantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Giedrius Danėlius žurnalistams sakė, kad namų arešto sąlygos D.Šalugai yra gana griežtos, jam taip pat uždrausta bendrauti su savivaldybės administracijos darbuotojais.

Prokuratūra neprašė suimti šiuo metu vaiko priežiūros atostogose esančio įtariamojo, kad nebūtų pažeisti vaiko interesai. Be to, nusikaltimas, kuriuo įtariamas tarnautojas, nepriskiriamas prie sunkių.

Lydimas kaukėtų STT pareigūnų, įtariamasis buvo atvestas į teismo posėdį. Po posėdžio jį taip pat išsivedė STT pareigūnai. D.Šaluga į žurnalistų klausimus neatsakinėjo.

Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai antradienį D.Šalugą sulaikė įtarus, jog valdininkas gavo 50 tūkst. litų kyšį už tai, kad pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi bei įtaka, paveiktų kitus savivaldybės tarnautojus dėl palankių sprendimų priėmimo.

Įtariama, kad D.Šaluga, kuris kol kas yra vienintelis sulaikytas įtariamasis šioje byloje, veikė kaip tarpininkas.

Manoma, kad jis už kyšio davėjui palankaus Vilniaus miesto savivaldybės administracijos sprendimo priėmimą pareikalavo ir per kelis kartus paėmė 100 tūkst. litų kyšį.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Vilniaus valdybos pareigūnai. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

D.Šaluga savo karjeros pradžioje dirbo Vidaus reikalų ministerijoje, Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate, po to perėjo dirbti į Vilniaus miesto savivaldybę.

Už galimą kyšio paėmimą sulaikytas bus atleistas iš pareigų nepaisant tyrimo baigties, teigia sostinės meras Juozas Imbrasas.

Anot mero, atleidimo pagrindų ieškoti teks Teisės departamentui, o kol kas D.Šalugos įgaliojimai bus sustabdyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.