„Vilniaus Vingis” likviduojamas

Investicijų bendrovės „Hermis Capital” valdoma bendrovė „Vilniaus Vingis”, kaip ir jo antrinė įmonė „Vilniaus Vingio Geba”, gaminusi kreipimo sistemas televizorių kineskopams, likviduojama.

„Hermis Capital” valdo 61,75 proc. „Vilniaus Vingio” akcijų ir privalomojo nekonkurencinio oficialaus siūlymo metu tikisi įsigyti likusiąją dalį akcijų, o po to bendrovę likviduoti. Tačiau ir neturint 100 proc. akcijų įmonės laukia ta pati lemtis – sprendimą dėl „Vilniaus Vingio” likvidavimo tuomet numatoma priimti visuotiniame akcininkų susirinkime.

Vilniaus vertybinių popierių birža jau suteikė bendrovei stebimos statusą.

Pirmąjį šių metų pusmetį konsoliduotas „Vilniaus Vingio” ir UAB „Vilniaus Vingio Geba” preliminarus neaudituotas grynasis pelnas siekė 33,223 mln. litų, o pardavimai sudarė 7,931 mln. litų. Pernai per pirmąjį pusmetį „Vilniaus Vingio” grupė patyrė 9,09 mln. litų nuostolių, pardavimai siekė 33,67 mln. litų.

Pelną grupei šiemet užtikrino parduotas nekilnojamasis turtas. Iš tipinės veiklos „Vilniaus Vingio” grupė patyrė nuostolių. 2006 m. grupės nuostolis iš viso buvo 22,87 mln. litų.

„Vilniaus Vingis” iš esmės bankrutavo praradęs užsakovus Europoje, kur elektronikos rinka persiorientavo į naujos kartos televizorių gamybą. Į dugną jį nutempė ir bankrutavęs „Ekranas”, kuriam Vilniaus įmonė tiekė detales kineskopams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.