Kaune apmokėtos pirmosios bendros sąskaitos

Kauno gyventojai iš Centro ir Dainavos mikrorajonų mokesčius už komunalines ir kitokias paslaugas pirmą kartą apmokėjo bendra sąskaita. Bendros sąskaitos apmokėjimai atlikti banko „Snoras” skyriuose ir „Lietuvos spaudos” kioskuose. Pasak projekto „BendraSaskaita.lt” Kaune iniciatorių, atsiskaitymai įvykdyti sklandžiai, tad buvo galutinai įsitikinta, kad naujoji sistema, leisianti kauniečiams kasmet sutaupyti apie 12 mln. litų už paslaugų apmokėjimą, veikia be priekaištų.

„Tikimės, kad iki metų pabaigos bendrąja sąskaita atsiskaitys didžioji dauguma Kauno gyventojų, o taip pat smarkiai padidės paslaugų teikėjų, kurie sąskaitas už suteikiamas paslaugas pateiks ir bendrose sąskaitose, skaičius”, – sakė projektą „BendraSaskaita.lt” inicijavusios bendrovės „Aservis” generalinis direktorius Albinas Bačiliūnas.

Liepos 11 d. Kauno miesto savivaldybėje posėdžiavę komunalinių ir kitų paslaugų teikėjai, pratęsdami dar 2006 metais išreikštą valią modernizuoti ir optimizuoti galiojančią, tačiau tobulintiną mokesčių administravimo tvarką, dar kartą išreiškė savo pasirengimą ir pasiryžimą prisijungti prie projekto „BendraSaskaita.lt” pasirašydami atitinkamą susitarimą.

Vieninteliam komunalinių paslaugų teikėjui – AB „Kauno energija” – kol kas nepavyksta suderinti prisijungimo sąlygų ir techninių galimybių mokesčius už paslaugas pateikti bendroje sąskaitoje, tačiau tikimasi, kad iki šių metų pabaigos šie klausimai bus išspręsti. Prie naujos sistemos šiuo metu yra prisijungusios 4 bendrovės: „Mikrovisata”, „Žaidas”, „City service” ir „Teleradijo kompanija Hansa”.

Bendras sąskaitas šiuo metu galima apmokėti bet kuriame „Lietuvos spaudos” kioske ir banko „Snoras” skyriuje. Iš viso sistemoje „BendraSaskaita.lt” veikia 249 atsiskaitymo taškai visame Kaune. „Planuojame, kad iki metų pabaigos atsiskaitymo punktų tinklas Kaune dar plėsis. Ketiname sudaryti sąlygas apmokėti bendras sąskaitas ir kitose gyventojams patogiose vietose, pavyzdžiui, prekybos centruose. Tokiu būdu siekiame, kad sąskaitas gyventojai galėtų apmokėti kuo arčiau namų ar darbovietės”, – sakė A. Bačiliūnas.

Gauti ir apmokėti bendras sąskaitas gyventojai Kaune gali pasirinktinai. Paslaugos užsakymas nemokamas, kaip ir siuntimas pirmus mėnesius. Vėliau už paslaugą numatyta kaina yra mažesnė nei šiuo metu gyventojai išleidžia apmokėdami sąskaitas atskirai. Sistemos „BendraSaskaita.lt” kūrėjų paskaičiavimu, atsiskaitydami bendra sąskaita, gyventojai per mėnesį gali sutaupyti iki 30 Lt, nes sąskaitų administravimo mokestį atsiskaitymo punktuose reikėtų mokėti tik vieną kartą, o ne kelis ar keliolika, kaip anksčiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.