Vilniaus konservatorių lyderis liudijo STT apie galimą sostinės valdžios korupciją

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl galimo Vilniaus savivaldybės tarybos narių papirkinėjimo trečiadienio popietę liudijo Tėvynes sąjungos frakcijos Vilniaus miesto savivaldybėje seniūnas Kęstutis Masiulis.

Jo laukusiems žurnalistams politikas sakė, kad STT paliudys „viską, ką žino”.

Jo manymu, apklausa STT ilgai neužtruks, nes jam pačiam „kyšių niekas nesiūlė”. Politiko apklausa užtruko apie 40 minučių.

„Bet esu kai ką girdėjęs apie tai iš tų žmonių, kuriems siūlė. Anksčiau buvau girdėjęs, negu jie čia paskelbė. Aš galiu paliudyti tikrai vieną epizodą – kad man Babravičius (Gintautas) maždaug prieš kokią trejetą savaičių buvo minėjęs, įvardijęs buvo kainą, atrodo 200 tūkstančių, nes aš, matydamas milžinišką norą prastumti šitą projektą, sakiau, kad čia tikriausiai dideli pinigai sukasi ir nešvarūs. Matyt, jie ir į tarybos narius ateina. Tai man Babravičius pasakė „aš galiu ir sumą pasakyti – 200 tūkstančių. Tikrai tas buvo, tą žinojau”, – prieš eidamas liudyti STT sakė konservatorius.

BNS jis teigė, kad tą patį pakartojo ir per apklausą.

G.Baravičius yra liberalcentristų frakcijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje narys.

STT Vilniaus valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo Vilniaus miesto tarybos narių papirkimo.

Buvęs sostinės meras liberalcentristas Artūras Zuokas prieš kurį laiką Vilniaus miesto tarybos posėdyje pagarsino įrašą, kuriame, jo teigimu, verslininko Alfrido Putramento patikėtinis siūlo 80 tūkst. litų tarybos nariui Sergejui Dmitrijevui.

Už pinigus opozicinės Lietuvos rusų sąjungos frakcijos seniūno esą prašoma savivaldybės taryboje padėti priimti sprendimą dėl žemės paskirties pakeitimo Pupinės kaime šalia tarptautinio Vilniaus oro uosto.

200 tūkst. litų už prisidėjimą prie palankaus sprendimo esą buvo siūlomi ir tarybos nariui G.Babravičiui.

Spaudos konferencijoje A.Putramentas neigė kaltinimus dėl politikų papirkinėjimo bei tvirtino, kad Vilniaus miesto tarybos sprendimas neleisti jam statyti gyvenamųjų namų šalia Vilniaus oro uosto esąs neteisingas.

STT jau yra apklaususi G.Babravičių. Liudytojas tikino neprisimenąs jam pinigus siūliusio asmens pavardės ir neturi įrodymų, kad tai buvo daroma.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba liepos pradžioje nepatvirtino sprendimo, galėjusio atverti galimybę šalia Vilniaus oro uosto esančioje Pupinės teritorijoje leisti gyvenamųjų ir komercinių pastatų statybą.

Antradienį už įtariamą kyšininkavimą Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorių Darių Šalugą.

Valdininkas įkliuvo sostinės centre. D.Šalugos laisvė yra apribota 48 valandoms. Trečiadienį jis toliau buvo laikomas nelaisvėje.

„Įtariama, jog gavo kyšį už tai, kad pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi, įtaka, paveiktų kitus savivaldybės tarnautojus dėl palankių sprendimų priėmimo”, – BNS yra sakęs ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Giedrius Danėlius.

Įtariama, kad D.Šaluga, kuris kol kas yra vienintelis sulaikytas įtariamasis šioje byloje, veikė kaip tarpininkas.

Pasak prokuroro, sprendimas, dėl kurio, kaip įtariama, buvo duotas kyšis, yra Vilniaus savivaldybės administracijos kompetencijos ribose, sprendimas susijęs su tiesiogine vieno iš administracijos padalinių veikla.

Išsamiau įvykio prokuratūra nekomentuoja.

Pasak STT, valdininkas buvo sulaikytas, kai iš neįvardyto piliečio paėmė 50 tūkst. litų kyšį.

Įtariama, kad jis už kyšio davėjui palankaus Vilniaus miesto savivaldybės administracijos sprendimo priėmimą pareikalavo ir per kelis kartus paėmė 100 tūkst. litų kyšį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.