Derybose dėl interpeliacijos Vilniaus merui – pertrauka iki rudens, vizijose – nauja koalicija

Derybose dėl interpeliacijos Vilniaus merui liberaldemokratui Juozui Imbrasui ir naujos valdančiosios koalicijos sudarymo – pertrauka iki rudens, laukiama lemtingo liberalų apsisprendimo.

Trečiadienį vykusiame interpeliacijos iniciatorių – Tėvynės sąjungos (konservatorių), Liberalų ir centro sąjungos bei rusų politikų susitikime sutarta remti interpeliaciją ir iki rugsėjo ar spalio mėnesio laukti lemtingo, dabar valdančiąją koaliciją remiančių, liberalų apsisprendimo.

Vilniaus konservatorių lyderis Kęstutis Masiulis pabrėžia, kad liberalams tenka didžiulė atsakomybė už galimą tolesnį situacijos mieste blogėjimą. Liberalų sąjūdis, pasak K.Masiulio, yra raktas, išlaikantis esamą koaliciją.

Jei interpeliacija J.Imbrasui pavyktų, naująją valdančiąją koaliciją galėtų sudaryti konservatoriai, liberalcentristai, liberalai, Rusų sąjunga. Šios partijos, suvienijusios jėgas, turėtų miesto taryboje 25 vietas iš 51-os, bet tikisi dalies socialdemokratų, dar balandį pasisakiusių prieš dabartinės koalicijos su liberaldemokratais sudarymą, paramos.

Tuo tarpu Vilniaus socdemų lyderis Algirdas Paleckis tikisi, jog nė vienas iš jo bendrapartiečių neparems naujai kuriamos koalicijos.

„K.Masiulis jau dabar žaidžia kalbom, kad mano kolega Romas Adomavičius ir Vitalija Kliukienė parems jo koaliciją, tačiau jie dabar atostogauja ir tikrai dabar nesako, kad rems, o K.Masiulis jau užsitikrinęs”, – BNS trečiadienį sakė A.Paleckis.

Vilniaus socialdemokratai R.Adomavičius ir V.Kliukienė per mero rinkimus nepalaikė liberaldemokrato J.Imbraso, nors socdemai su partija „Tvarka ir teisingumas” buvo sutarę dėl koalicijos formavimo.

Konservatorius K.Masiulis, paklaustas, ar naujos koalicijos atsiradimui nesutrukdys tai, jog joje bus politiko aršus oponentas buvęs meras A.Zuokas, tikino, jog šis „didelio vaidmens” savivaldoje jau atsisakė.

K.Masiulis įsitikinęs, jog naujoje koalicijoje meru galės būti tik konservatorius.

„Neisime į jokias koalicijos ar sąjungas, kur meras nebus konservatorius ir kur vaidintų tik antraeilį vaidmenį miesto valdyme. Mes nebuvome ir nebūsime marionetėmis jokiuose politiniuose žaidimuose”, – teigia konservatoriai.

Interpeliacija miesto merui inicijuojama po to, kai sostinės bendrovės „Šnipiškių ūkis” vadovas Vaclovas Januškevičius Vilniaus miesto apylinkės prokuratūrai pateikė tris pokalbių su J.Imbrasu įrašus, kuriuose esą girdėti, kaip tarnautojas šantažuojamas.

Pats J.Imbrasas atmeta bet kokius V.Januškevičiaus kaltinimus.

Interpeliacijos iniciatoriai, siekdami pradėti nepasitikėjimo procedūrą, turi surinkti 17 miesto tarybos narių balsų iš 51. Tačiau norėdami galutinai pareikšti nepasitikėjimą meru ir jį atstatydinti konservatoriai turėtų užsitikrinti ne mažiau nei 26 balsus.

Opozicijai priklausančios partijos – Tėvynės sąjunga, Rusų sąjunga ir liberalcentristai – turi 21 mandatą.

Tarp pozicijos ir opozicijos atsidūrę liberalai sostinės taryboje turi 4 vietas. Jie iš dalies deklaruoja paramą valdančiajai koalicijai, nes už tai yra gavę vieną iš keturių sostinės mero pavaduotojų postų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.