Britanijoje dėl potvynių evakuojami Oksfordo gyventojai

Didžiojoje Britanijoje kilus didžiausiems per 60 metų potvyniams, universitetiniame Oksfordo mieste trečiadienį teko evakuoti žmones iš šimtų namų.

Temzės vanduo kilo visą naktį ir išsiliejo iš krantų. Policija pranešė, kad reikėjo evakuoti žmones iš 250 namų ir kad evakuotieji laikiniai glaudžiasi Oksfordo futbolo stadione.

Kitų prie Temzės esančių miestų gyventojai buvo perspėti, kad upės vanduo gali kilti visą dieną.

Glosteršyre Vakarų Anglijoje, kuris labiausiai kenčia nuo potvynio, 350 tūkst. žmonių vanduo gali nebūti tiekiamas dar dvi savaites. Tačiau pranešama, kad vietos upės vanduo jau pradėjo slūgti.

Vyriausybė pažadėjo papildomus 10 mln. svarų (51 mln. litų) pagalbą nuo potvynių nukentėjusiems rajonams. Iš pradžių ministras pirmininkas Gordonas Brownas (Gordonas Braunas) buvo pažadėjęs skirti 14 mln. svarų.

„Matome ekstremalias 21-ojo amžiaus meteorologines sąlygas”, – antradienį, po įtemptos dienos BBC televizijai sakė G.Brownas.

Vanduo yra užliejęs didžiulius centrinės ir Vakarų Anglijos plotus. Vanduo pavojingai priartėjo prie vienos pastotės Voleme, ir gelbėtojai karštligiškai bando sutvirtinti jos apsaugas.

Jei ji būtų buvusi užtvindyta, be elektros būtų likę iki 500 tūkst. gyventojų, ligoninės, parduotuvės.

Dėl potvynio sala virto istorinis Tjuksberio miestelis, kur nenukentėjo tik ant kalvos stovinti 12-ojo amžiaus abatija. Pagrindine miestelio gatve plaukioja gelbėjimosi valtys, automobilių stovėjimo aikštelėse taip pat prišvartuotos valtys.

Britanijos aplinkos sekretorius Hilary Bennas (Hilaris Benas) perspėjo, kad krizė, kuri „sukėlė daug vargo žmonėms”, toli gražu nesibaigė.

Tjuksberyje vis dar nerandamas dingęs paauglys, vienas vyras žuvo užtvindytame rūsyje, o viena moteris neteko pirma laiko gimusių savo dvynių, nors buvo gelbėjama Karališkųjų oro pajėgų sraigtasparniu.

Tuo tarpu Europos centriniuose ir pietrytiniuose regionuose neslūgsta karščio banga. Vengrijoje nuo karščių mirė iki 500 žmonių, Rumunijoje – 12.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.