Bręsta privačių Panevėžio vežėjų maištas

Protestuodami prieš važiavimo bilietų kainų kėlimą privatūs vežėjai Savivaldybei ruošia atsaką. Iš miesto politikų nesulaukę malonės leisti keleivius vežti už litą, privatininkai grasina rugpjūčio 1-ąją iš viso nevažiuoti į reisus.

Toks vežėjų pasipriešinimas, dienraščio „Sekundė” teigimu, gali atsisukti prieš juos pačius. Tik laiko klausimas, kada Savivaldybė kreipsis į teisininkus dėl privačių vežėjų per praėjusius metus valstybei sumokėtų įtartinai mažų mokesčių.

Nuo rugpjūčio 1-osios Tarybos sprendimu 30-ia centų branginamus maršrutinių taksi bilietus privatininkai įvardija atviru reketu, su kuriuo neva nebesitaikstysiantys.

„Savivaldybės atstovai vos ne į akis pasakė: netylėsit – kitaip nutildysim. Čia ne tik reketas, bet ir šantažas. Yra minčių rugpjūčio 1-ąją nė vienam maršrutiniam taksi neišvažiuoti į reisą – tegul tada Savivaldybės telefonai įkaista iki raudonumo”, – perspėjo individualios įmonės savininkas S. Jankauskas.

10-uoju maršrutu keleivius vežantis verslininkas įžvelgė atvirą valdininkų norą susidoroti su privatininkais, kad nuo konkurencijos būtų apsaugotas Savivaldybei priklausantis Panevėžio autobusų parkas. Anot jo, 30 centų Autobusų parko ir maršrutinių taksi bilietų kainų skirtumas ne vieną privatininką privers pasitraukti iš rinkos.

„Kas važiuos mikriuku, kur reikės mokėti 1,30 Lt, jei Autobusų parko bilietas spaudos kioske tekainuos litą? Pasekmės bus tokios, kad Panevėžyje padaugės bedarbių”, – padarė išvadas S.Jankauskas.

Kad vežėjai ketina imtis sankcijų prieš valdininkus, neva privatininkams ir Autobusų parkui sudarančius nevienodas konkurencines sąlygas, patvirtino ir kitos privačios įmonės savininkas Laimis Valavičius.

„Gal ir rugpjūčio nereikės laukti – šio mėnesio pabaigos užteks”, – perspėjo verslininkas. Jo nuomone, spaudos kioskuose trečdaliu pigiau pardavinėjami Autobusų parko bilietai yra aiškiai sąmoningas privačių vežėjų žlugdymas.

„Paslauga juk ta pati, tai kodėl kioske bilietas pigesnis? Ar už tai, kad žmogus susimokės vairuotojui, jam autobuse tualetą pastatys ir dar dezodoranto papurkš?” – piktinosi L.Valavičius.

Anot jo, po to, kai privatūs vežėjai savo teises pigiau vežti keleivius bandė ginti dar prieš miesto Tarybos posėdį, sulaukė Savivaldybės puolimo, neva per savaitę maršrutai pradėti tikrinti po 4-5 kartus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.