Ukrainoje veikianti „Finastos“ bendrovė gavo veiklos licencijas

Nebankinė finansų maklerio įmonė Lietuvoje „Finasta” plečiasi užsienyje ir pradeda aktyvią veiklą Ukrainos rinkoje. Bendrovė gavo visas reikiamas veiklos licencijas bei pradėjo teikti investicines, brokerystės bei įmonių finansų paslaugas.

„Bendrovės atidarymas Kijeve yra seniai planuotas „Finastos” plėtros užsienyje žingsnis, kurį lėmė didelis Lietuvos verslininkų ir investuotojų susidomėjimas šia viena iš didžiausių Rytų ir Centrinės Europos šalių. Mūsų ekspertai jau seniai dirba augančioje Ukrainos rinkoje, todėl, įsteigę bendrovę šioje šalyje, tikimės dar geriau išnaudoti jos potencialą”, – sako AB FMĮ „Finasta” direktorius Dalius Kaziūnas.

Šiuo metu „Finastos” padalinyje Ukrainoje dirba 9 žmonės. Pagrindinės naujos bendrovės veiklos kryptys ir toliau išliks prekyba Ukrainos vertybinių popierių biržoje, įmonių finansai, o ateityje žadama teikti ir turto valdymo paslaugas.

„Ukrainos rinka yra labai įdomi Lietuvos investuotojams, kurie šioje šalyje aktyviai plėtoja savo verslą – bankininkystės, gamybos, mažmeninės prekybos ir kitose srityse. „Finasta” tikisi, kad ši tendencija ir toliau stiprės, todėl Kijeve įsikūrusi bendrovė galės efektyviai teikti finansų valdymo paslaugas tiek Ukrainos verslininkams, tiek čia besikuriančioms Lietuvos įmonėms”, – sako Dalius Kaziūnas.

Kijeve įsikūrusi „Finastos” valdoma bendrovė yra antroji užsienyje – 2006 metų kovą „Finasta” atidarė filialą Latvijos sostinėje Rygoje. Šioje šalyje „Finasta” orientuojasi į investicinių fondų ir asmeninių portfelių valdymą. 2006 m. gruodį įmonė įregistravo uždarąjį investicinį fondą „Finasta Alpha”, o 2007 kovo mėn. – antrąjį uždarąjį fondą „Finasta Beta”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.