Kauno oro uoste laikomas lėktuvas tapo verslininkų kivirčų įkaitu

Bendrovės „Danish Air Transport” (DOT) mechanikai nuplėšė Kauno tarptautiniame oro uoste laikomo orlaivio „Saab 340” plombas, įėjo į vidų ir pasiėmė du akumuliatorius bei lėktuvo dokumentus.

„Aš panašaus incidento neprisimenu. Tokiu būdu spręsti nesutarimus – negirdėtas dalykas”, – „Lietuvos rytui” sakė Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas.

Krovininiu lėktuvu „Saab 340” šiuo metu naudojasi Vilniuje registruota bendrovė „Nordic Solutions Air Services”, užsiimanti krovinių gabenimu.

Pirmadienį orlaivis turėjo nugabenti krovinį į Malmę (Švedija), todėl atvyko bendrovės inžinierius paruošti jo skrydžiui.

Neradęs akumuliatorių ir pilotų kabinoje paliktų dokumentų, vyriškis apie vagystę pranešė Kauno rajono policijos komisariatui.

Netrukus paaiškėjo, kad bendrovės DOT darbuotojai įvykdė lėktuvo savininko, Švedijoje registruotos įmonės „Siemens Financial Services”, prašymą neleisti pakilti „Saab 340”. Ši įmonė užsiima orlaivių nuoma. „Saab 340” buvo išnuomotas Švedijos įmonei „Nordic Solutions AB”.

Švedai jį dar kartą išnuomojo Lietuvoje įsikūrusiai „Nordic Solutions Air Services”, lėktuvui buvo suteiktas Lietuvos registracijos numeris (LY-NSC). Vienas Švedijos pilietis valdo dalį abiejų bendrovių akcijų.

Tarp jų neseniai įsiplieskė ginčas dėl neva nevykdomų įsipareigojimų.

Švedai kaltino lietuvius, kad jie nemoka mokesčių už „Saab 340” nuomą. O šie aiškino, jog atsiskaityti už suteiktas krovinių gabenimo paslaugas vengia Švedijos bendrovė.

Kilus nesutarimų, lėktuvo savininkė „Siemens Financial Services” nutarė susigrąžinti savo turtą.

Ji kreipėsi pagalbos į DOT, su kuria taip pat seniai dirba. Savininkai atsiuntė pavedimų sąrašą ir paprašė juos atlikti.

„Neteisėtas įsibrovimas į svetimą lėktuvą”, – incidentą pakaunėje įvertino CAA direktoriaus pavaduotojas A.Šumskas.

Jo nuomone, šitoks problemų sprendimas civilizuotoje šalyje – nesuvokiamas žingsnis.

A.Šumskas pranešė, kad CAA atliks incidento tyrimą. Tada bus nuspręsta, kokias sankcijas taikyti bendrovei DOT.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.