Vaikai turi būti mokomi saugaus eismo, ragina prezidentas

Saugaus eismo propagavimas turi būti įtrauktas į mokymo programas, teigia prezidentas Valdas Adamkus. Šiai šalies vadovo nuomonei pritaria ir Seimo bei ministerijų vadovai.

Antradienį šalies vadovas kelių eismo problemas aptarė su Seimo pirmininku, susisiekimo bei vidaus reikalų ministrais.

Po susitikimo su prezidentu Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas teigė, jog nesibaigiančiam karui keliuose įtakos turi ne vien netobula teisinė bazė, leidžianti išsisukti nuo griežtų bausmių, bet ir pakantus visuomenės požiūris į pažeidėjus.

„Tokie kelių eismo pažeidimai, kaip vairavimas išgėrus arba viršytas greitis, net dažnai tampa pagyrų objektu. Be to, daugėja kelių eismo įvykių, į kuriuos patenka arba kuriuos sukelia pėstieji. Tai yra švietimo trūkumo problema”, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Šiais metais 90 procentų daugiau pėsčiųjų sukėlė eismo įvykius nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, pažymėjo vidaus reikalų ministras Raimundas Šukys.

Tai, pasak ministro, rodo, jog saugaus eismo prevencija ir švietimas nepasiekia pėsčiųjų.

„Aš ne kartą esu minėjęs, kad mes jau užauginom jaunąją kartą, kuri nieko nenutuokia apie saugų eismą”, – teigė susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius.

Susisiekimo ministerijos atlikti tyrimai rodo, kad nė vieno rajono ikimokyklinėje įstaigoje vaikai nebuvo mokomi, kaip saugiai elgtis gatvėje.

A. Butkevičius pabrėžė, jog pradėtų vykdyti švietimo programų rezultatas pasimatys tik ateityje. Vėliau, pasak ministro, reikėtų laukti ir avaringumo prevencijos, į kurią jau investuoti milijonai rezultatų.

„Tikėjomės, kad jau šiemet avaringumas keliuose sumažės 5-7 procentais, deja, rezultato teks luktelti ilgiau. Tai investicija į ateitį”, – sakė A. Butkevičius.

Prevencijai, kuri turėjo sumažinti avaringumą, išleista jau daugiau nei 6 milijonai litų.

Reklamai per radiją išleista per 600 tūkstančių, vaizdo reklamai – daugiau nei 200 tūkstančių litų, dar už 500 tūkstančių litų nupirkta kelio atšvaitų, o avaringų ruožų sankryžoms pertvarkyti skirti 5 milijonai litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.