Jungtinės Valstijos suinteresuotos išlaikyti stiprų JAV dolerį

Jungtinės Valstijos suinteresuotos išlaikyti stiprų JAV dolerį, o jo vertė turi būti nustatoma laisvose ir atvirose rinkose, teigia JAV iždo sekretorius Henris Polsonas (Henry Paulson).

„Mes aiškiai jaučiame, kad stiprus JAV doleris atitinka mūsų šalies interesus”, – pareiškė H. Polsonas antradienį, kalbėdamas per televizijos kanalą CNBC.

„Dolerio vertė turi būti nustatoma konkurencinėje rinkos erdvėje, remiantis esminiais ekonominiais rodikliais”, – pridūrė jis ir pažymėjo esantis tokios pat nuomonės ir kitų valiutų atžvilgiu.

JAV dolerio kursas smunka jau penktą savaitę iš eilės.

Nors dolerio smukimas ir padėjo padidinti eksportą, JAV federalinis atsargų bankas praėjusią savaitę išsakė būgštavimus, jog žema valiutos vertė gali padidinti infliacijos spaudimą.

H. Polsonas ne kartą kartojo, kad stiprus JAV doleris atspindi JAV interesus, tačiau taip pat ragino Kiniją leisti juanio kursui augti dolerio atžvilgiu, kad sumažėtų didėjantis prekybos disbalansas.

Pasak H. Polsono, šalies ekonomikos būklė „sveika, net labai sveika”, nepaisant problemų, susijusių su hipotekinėmis paskolomis.

Jis taip pat pridūrė, kad JAV turi nuolat peržiūrėti verslo mokesčių struktūrą tam, kad išsaugotų konkurencingumą pasaulinėje prekyboje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.