Spectarnybos sulaikė aukštą Vilniaus savivaldybės valdininką

Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai antradienį už įtariamą kyšininkavimą sulaikė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos departamento direktorių Darių Šalugą.

Valdininkas įkliuvo sostinės centre. D.Šalugos laisvė yra apribota 48 valandoms. Antradienį pareigūnai neketina paleisti jo į laisvę.

„Įtariama, jog gavo kyšį už tai, kad pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi, įtaka, paveiktų kitus savivaldybės tarnautojus dėl palankių sprendimų priėmimo”, – BNS sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Giedrius Danėlius.

Įtariama, kad D.Šaluga, kuris kol kas yra vienintelis sulaikytas įtariamasis šioje byloje, veikė kaip tarpininkas.

Pasak prokuroro, sprendimas, dėl kurio, kaip įtariama, buvo duotas kyšis, yra Vilniaus savivaldybės administracijos kompetencijos ribose, sprendimas susijęs su tiesiogine vieno iš administracijos padalinių veikla.

Išsamiau įvykio prokuratūra nekomentuoja.

Pasak STT, valdininkas buvo sulaikytas, kai iš neįvardyto piliečio paėmė 50 tūkst. litų kyšį.

Įtariama, kad jis už kyšio davėjui palankaus Vilniaus miesto savivaldybės administracijos sprendimo priėmimą pareikalavo ir per kelis kartus paėmė 100 tūkst. litų kyšį.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Vilniaus valdybos pareigūnai. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

D.Šaluga savo karjeros pradžioje dirbo Vidaus reikalų ministerijoje, Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate, po to perėjo dirbti į Vilniaus miesto savivaldybę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Spectarnybos sulaikė aukštą Vilniaus savivaldybės valdininką"

  1. nepasiseke

    jei nemoki imti kysio,tai ir neimk.kad man kas duotu as ir imciau.tokia musu nelengva kasdienybe.ne is gero gyvenimo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.