Gegužę metinis pramonės užsakymų prieaugis Lietuvoje – vienas didžiausių ES

Šių metų gegužę, palyginti su balandžiu, pramonės užsakymų apimtys euro zonoje padidėjo 1,7 proc., o visoje Europos Sąjungoje (ES) – 3,2 procento. Gegužę, palyginti su praėjusių metų analogišku mėnesiu, pramonės užsakymų euro zonoje padaugėjo 9,1 proc., ES – 10,2 proc. Lietuvoje metinis pramonės užsakymų prieaugis buvo vienas didžiausių ES, paskelbė ES statistikos agentūra „Eurostat”.

2007 metų gegužę, palyginti su šių metų balandžiu, mašinų ir įrangos gamyba euro zonoje padidėjo 4,8 proc., o ES – 4,1 proc. Transporto įrangos gamyba euro zonoje išaugo atitinkamai 3,9 proc. ir 5,8 proc., o elektros ir elektronikos įrangos gamyba – 1,8 ir 3 proc. Pagrindinių metalų ir metalo gaminių gamybos lygis euro zonoje sumažėjo 0,1 proc., o ES šis rodiklis ūgtelėjo 0,3 proc. Tekstilės ir jos gaminių gamyba euro zonoje ir ES sumažėjo atitinkamai 0,3 ir 0,9 proc., o chemikalų ir chemijos pramonės produkcijos gamyba – 0,6 ir 0,9 proc.

Turimais duomenimis, gegužę, palyginti su balandžiu, pramonės gamybos apimtys padidėjo septyniolikoje šalių, o sumažėjo Airijoje (9,7 proc.), Danijoje (4,4 proc.) ir Nyderlanduose (1,7 proc.). Labiausiai pramonės užsakymų mastas lyginamuoju laikotarpiu padidėjo Latvijoje (22 proc.), Bulgarijoje (14,7 proc.) ir Vengrijoje (13,8 proc.).

Šių metų gegužę, palyginti su tuo pačiu mėnesiu 2006 metais, transporto įrangos gamyba euro zonoje padidėjo 17,2 proc., o ES – 24,1 proc. Mašinų ir įrangos gamyba euro zonoje išaugo 12,8 proc., o ES – 11,8 proc. Pagrindinių metalų ir metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrangą, gamyba euro zonoje ūgtelėjo 5,6 proc., o ES – 6,8 proc. Chemikalų ir chemijos pramonės produkcijos gamyba padidėjo atitinkamai 4,8 proc. ir 3,9 proc., o elektros ir elektronikos įrangos gamyba – 4,6 proc. ir 7 proc. Tekstilės ir tekstilės produkcijos gamybos lygis euro zonoje euro zonoje nepakito, o ES sumažėjo 1 proc.

Šių metų gegužę per metus pramonės užsakymų lygis padidėjo septyniolikoje šalių, o sumažėjo Airijoje (9,2 proc.), Graikijoje (7,8 proc.) ir Danijoje (2,9 proc.). Labiausiai pramonės užsakymų padaugėjo Lenkijoje (60,3 proc.), Lietuvoje (27,4 proc.) ir Slovakijoje (27,3 proc.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.