Skelbiama akcija „Nepalik manęs“

Specialūs lipdukai, kuriuose pavaizduoti verkiantys lagaminai, raudančios pirštinės, ašarą braukiantys skėčiai, turėtų padėti išsiblaškėliams keleiviams nepalikinėti savo daiktų autobusuose. Tokie „priminimai” bus iškabinėti UAB „Klaipėdos autobusų parkas” tolimojo susisiekimo ir priemiesčio autobusuose, kur keleiviai dažnai palieka savo daiktus.

Klaipėdos autobusų stoties viršininkė Danutė Kubilienė pasakojo, kad pamirštų daiktų padaugėja vasarą, kada autobusais važiuoja daugiau keleivių, daugiau poilsiautojų traukia į pajūrį. „Vasarą beveik nebūna dienos, kad mūsų vairuotojai po reiso ko nors nerastų” – sakė D.Kubilienė. Daiktai keičiasi pagal sezoną: žiemą daugiausiai paliekama pirštinių, galvos apdangalų, vasarą – skėčių, striukių. Paliekamos net rankinės, mobilieji telefonai. „Va ir dabar vežiojuosiu du skėčius”, – sakė KlAP vairuotojas Juozas Mickus. Anot jo, neretas atvejis, kada lyjant į autobusą įsėdęs keleivis, atvykęs į miestą, kur šviečia saulė, skėtį pamiršta.

Pagal keleivių pervežimo taisykles radinius autobusuose privalu pristatyti į bagažo saugojimo skyrių, užpildyti dokumentus. Tačiau vairuotojai sako kartais net nespėjantys to padaryti – žmonės iškart sugrįžta pasiimti savo daiktų, nors kiti jų nepasigenda mėnesiais. Klaipėdos autobusų parko vairuotojai su šypsena prisimena įvykį, kada į pajūrį atvykusį poilsiautoja autobuse paliko pradėtą mezginį. Kadangi jo niekas ilgai nepasigedo, vairuotojas parnešė siūlus namo. Žmona numezgė megztinį, bet sąžiningas vairuotojas jį atidavė tai pačiai keleivei, kuri, nors ir po ilgo laiko, pasigedo savo pradėto mezginio.

Pirmiausiai ieškoti paliktų daiktų ir klausti skubama į Autobusų stoties dispečerinę. Dispečerė Vanda Šarkauskienė pasakojo, kad tenka padėti ieškoti paliktų daiktų ne tik savo parko, bet ir kitų bendrovių autobusuose. „Va, neseniai moteris iš Rusijos vežėsi lauktuvių saldainių ir arbatos, paliko pakeliui į Vilnių. Ieškojom ir suradom. Kas, kad tie saldainiai nebrangūs, bet lauktuvėms vežti”, – neseną įvykį prisiminė dispečerė. Panašiai pavyko padėti striukės pasigedusiai užsienietei, vykusiai, net ne Klaipėdos, o Rygos autobusu. „Žmonės labai išsibaškę”, – pasakojo vairuotojai – „Keleiviai palieka krepšius, rankines. Ne visus paliktus daiktus randa ir vairuotojai – nesąžiningi bendrakeleiviai kartais juos nučiumpa”.

Pasak Klaipėdos autobusų parko generalinės direktorės Jelizavetos Daugininkienės, pamiršti daiktai kartais tampa papildomu galvos skausmu parko darbuotojams, o daiktų praradimas sugadina nuotaiką keleiviams. Tikimąsi, kad papildomas priminimas nepalikti savo daiktų – lipdukai su užrašais „nepalik manęs” ir juose pavaizduotais dažniausiai paliekamais daiktais autobusuose – bus naudingas abipusiai, ar bent praskaidrins kelionės nuotaiką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.